Som många av er nog redan vet kämpar sig Andreas just nu fram på ett par slitna skidor på en åker, en frusen sjö, en isig grusväg, eller i ett smutsigt dike någonstans i mellersta Sverige. Han genomför alltså sin ”omöjliga” idé om att åka skidor från Smygehuk till Treriksröset. Tillsammans med Vanja Jailovic, Simon Gustavsson, Ingemar Sandin och Lasse Sandin planerades den 1572 kilometer (fågelvägen) långa resan ta ca 10 dygn. Med sig på färden har de en fullt utrustad husbil, en snöskoter, GPS-utrustning och annat som kan krävas för en ogästvänlig färd som denna.

Starten gick klockan 2 natten till onsdagen den 12 Januari vid landets absolut sydligaste punkt i ett regnigt och blåsigt Smygehuk. Under morgonen befann sig Andreas strax söder om Sturup efter att hela natten kämpat sig fram på Skånes åkrar bland staket och bäckar. Efter en kort laddningspaus begav han sig ut i kylan igen i riktning mot Sjöbo.

I skrivande stund befinner sig Andreas och teamet en bit norr om Motala. Hela vägen från Skåne har de råkat ut för mängder av omgvägar och hinder som de med positiv inställning fått ta sig runt på ett eller annat sätt. Långa sträckor har avverkats i en skidentusiatsisk form av stavgång på asfalterade vägar i brist på snö, och två par skidor är obrukbara sedan de bokstavligen gått av. Snöskotern har både fastnat och gått sönder, och ett okänt antal fallna träd har flyttats. Trots motgångarna har de hela tiden Treriksröset i bakhuvudet, och ingenting ska få hindra dem.

Resan kan ni följa på Facebook, ”Ski of Sweden” (se rutan till höger).

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • Min far berättade idag att när han var ute och åkte skridskor på vättern så kom det någon på skidor som berättade att han höll på att skida smygehuk-treriksröset. Var tvungen att googla och förstår nu att det var dig han måste träffat på! Häftigt äventyr, Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.