Andreas hjälper mig med träning inför Vasaloppet, det är i alla fall vad han säger. I själva verket tror jag han långsamt försöker bryta ner mig för att kunna varva mig på Västgötaloppet och åka dubbelt så fort som mig på Vasaloppet. Men eftersom jag själv inte kan mycket om träning har jag inte direkt något val än att följa hans råd. Han behöver nog en liten egoboost efter förlusten som Sverige mot Italien i NHL 11. Annars har jag alltid alternativet att strategiskt placera lite klister och fästvalla på hans skidor.

Höstens schema:

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Vila Löpning Rullskidor Löpning Vila Rullskidor Rullskidor

Rullskidor: 12km stakning på banvallen, ca 10km/h

Löpning: Utan kondition och benstyrka 2-3km lätt kuperat eller 4km plan terräng.

När snön kom tog jag bort hjulen från rullskidorna och bytte ut löpskorna mot ett gymkort.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Vila Styrka Skidor Styrka Vila Skidor Skidor (eventuellt långpass)

Skidpassen blir oftast runt 15-20km långa på en relativt kuperad bana (3,5km) med en medelfart på 10-15km/h beroende på före, form och humör. Långpassen kör jag helt enkelt till jag inte har några krafter kvar, i nuläget ca 40km i samma fart som de korta passen.

Gymträningen består av en mängd olika styrkeövningar som liknar skidåkning mer eller mindre. Övningarna fokuserar alltså framförallt på armar, mage, och axlar.

//Jonathan

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.