Jag kidnappade brorsan för tvångsträning idag. Det blev 26 km för min del i spåren kring Lassalyckan. Brorsan gjorde så gott han kunde för att hänga med i början då jag tog det lugnt. Eftersom han inte lyckats bli lika tjock som mig så har jag bättre glid utför än vad han har.

Upplägget var enkelt men effektivt. Ca 20 km i lugnt distanstempo följt av korta intervaller i maxfart. Intervallerna var samtliga en kilometer med en kilometers vila. Jag tog tiden på varje intervall. 2:57, 3:27, 3:04 och 2:45 blev tiderna. Differensen mellan dem beror på den varierande terrängen. Men med det dåliga glidet och den frusna klistervallan så är det bra tider. Min dåliga teknik gör att jag inte kommer upp i maxpuls. Inte ens i närheten. Förhoppningsvis kan jag ligga på de tiderna under längre perioder istället. Annars får jag helt enkelt slipa mera på tekniken. Jag är inte bra på att åka skidor. Men det går fort ändå.

Vi ska åka Västgötaloppet till helgen. Jonathan ska åka i motionsklassen. Själv ska jag försöka få starta i elitklassen. Problemet är bara att jag inte har någon klubb att köra för. Det måste jag ordna innan söndag. Jag hoppas att loppet går på en varvbana så att jag kan varva honom. Inte för att vara elak. Men han behöver bli varvad.

/Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.