Första gången jag hade en riktig dejt i mitt liv tittade vi på Star Wars. Filmen var lång, tråkig och jag fick inte ens hångla. Nu fick jag ett klipp av min bror som får mig att tänka. Var det här som min kärlek, undermedvetet, uppkom till funktionell styrka? Se 1:38 min in i klippet.

2 Comments

  • vet inte om man skall kritisera friskis eller ledningen för damlaget men tyvärr är det som du säger att tradition o okunskap är alldeles för stor. Friskis borde inte erbjuda denna typ av träning om målet är att få starkare snabbar smidigare funktionellare spelare samtidigt som Damlagets ledera borde veta bättre. Kanske därför dom valde friskis? Vi har tränat några lag o samma problem är att tränarna säger vad dom vill ha utifrån vad dom hört typ spinning Bodypump eller liknande men när man kör ett tufft (riktigt enkelt men tufft funktionellt pass) med dom inser dom först då hur bra träning det finns o att det som kanske våra medlemmar kör (i trygghetszonen) inte är samma som dom skall köra (som elit människor i sin idrott). Men det är svårt att flytta traditioner o tänka nytt, då speciellt i idrotter som fotboll där man levt på teknik speluppfattning som självklart är det viktigaste men om man inte är snabb/stark nog kommer man tyvärr att förlora fler dueller närkamper avgörande lägen än om man är tränad rätt. Du vet, jag vet, friidrottare vet, elittränande löpare skidåkare mm alla de vet. varför har lagidrottare så dålig koll?? ja ja vi får hoppas att det finns någon därute som vågar lägga upp fys för 3-5 år framåt o mäta resultaten av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.