Styrka för mig består av en enkel ekvation. Muskler+teknik=styrka. Utan muskler spelar tekniken ingen roll. Utan teknik spelar muskler ingen roll. Teknik är detsamma som rörlighet och koordination.

Min styrketräning är upplagd som en pyramid. På toppen av pyramiden finns en målövning. I grunden av pyramiden finns det basövningar. För att bli bättre och komma närmre pyramidens topp, alltså målövningen, utvecklar jag basövningarna steg för steg. Tillsammans utgör basövningarna en styrkegrund för att klara målövningen.

I videoklippet nedan visar jag en målövning som jag klarat av. Den kallar jag för pendeln. Under de kommande dagarna publicerar jag basövningarna jag gjort för att komma dit.

 

 

Pendeln belastar främst bål och latsmuskulaturen. Övningen är optimal för simmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.