Jag är riktigt sugen på att skapa en riktigt hård tävling. En Svensk Klassiker är det många som kör och klarar varje år. Snabbt och ofta förhållandevis enkelt. Tyvärr är det många som lyckas genomföra detta varje år. Som personligt mål är Klassikern superbra. Men när man är på den nivån att man enkelt klarar en klassiker? Många går över till att köra Ironman. En Ironman är supertuff för alla. Oavsett nivå. Men även där finns det många som går i mål och funderar högre.

Min fundering och fråga går till dem som vill göra något unikt. Något som bara en bråkdel av den Svenska befolkningen kan klara. Vill ni köra Superklassikern som ett lopp? Vi startar (jag kommer självklart att vara med) tidigt på lördagen med Vasaloppet på rullskidor mellan Sälen och Mora. 60 min efter var individs målgång i Mora får de starta i Vansbrosimmet. 180 min efter målgång i Vansbro startar individen i Motala för att köra runt Vättern. Därefter åker man upp till Lidingö och avslutar med 30 km terränglöpning. Sista målgång är möjlig vid midnatt på söndagen.

Med fasta tider mellan målgång och start slipper vi en biltävling. Allt handlar om individens snabbhet.

Detta skulle bli en av de coolaste idrottstävlingarna i Sverige. Vi som startar blir kanske inte mer än ett tiotal. Vid målet är vi troligtvis färre än så. Loppet kommer att bli dyrt att arrangera. Anmälningsavgiften kommer därför att bli hög. Men upplevelsen och meriten att ha klarat av en Superklassiker är ovärderlig. Jag funderar på att arrangera detta till nästa år. Är det någon mer som tycker att det låter kul?


Utmana dig ordentligt nästnästa år.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

5 Comments

    • Tycker det låter som en kul grej. Gillar dock inte riktigt så långa sträckor som vättern o vasaloppet men som du säger vore det en merit för sin självkänsla att ha ställt upp o förhoppningsvis klarat av det. Jag kan tänka mig att genomföra det.

  • Både självförtroende och självkänsla skulle jag säga. Jag ska spåna lite på kostnader och möjligheter. Det skulle verkligen vara grymt att köra det.

    Jag tror du fixar det Örjan. Träna med mig lite här på Mallorca först så hakar du på mig på Superklassikern sen. Lätt!

    Ni andra hoppas jag hakar på också. Jag ska försöka anordna det så att så många som möjligt har råd. Kanske även kan ordna med något billigt boende. Dock måste jag ha en hel del folk med och många depåer. Men jag löser det på något bra sätt. Det brukar jag göra.

  • Kan absolut tänka mig att hoppa på tåget, ska bara se till att klara min första vanliga klassiker nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.