Nu bor jag i ett hus i Santa Ponsa. Det är grymt fint här och träningsmöjligheterna är fantastiska. Inom några hundra meter från huset har jag:

– Inomhusbassäng 25 m
– Havet med supermöjligheter att simma
– Utomhusbassäng 50 m
– Kuperat motionsspår med slingor upp mot 15 km
– Platt motionsspår med slingor upp mot 30 km
– En 1 km lång trappa att springa i
– Utomhusgym
– Inomhusgym
– Platta cykelvägar
– Backiga cykelvägar

Möjligheterna för simning och cykling kände jag till. Men att det skulle vara så bra att springa hade jag inte kunnat drömma om. Löparspåret är verkligen bara 25 meter från porten. Igår sprang jag i 2,5 h. Vägarna var fantastiska. Jag har aldrig sprungit på så vackra områden någonsin tidigare. Dessutom var det 20 grader och jag blev solbränd, sex dagar innan julafton.

Huset ligger i Kings Park, på en höjd i Santa Ponsa. Varje kväll ser man solnedgången från balkongen. SP ligger på samma halvö som Magaluf, Palmanova och El Toro. Dock är Santa Ponsa ett lugnt område där jag ostört kan gå och lägga mig klockan 21 varje kväll. I huset finns allt som behövs. 3 badrum, 4 sovrum, ett stort vardagsrum med matsal, tvättstuga, förråd och ett litet kök. Det finns alltså plats för vänner när jag behöver en kumpan att tävla/träna med.

Här nere kan jag bli riktigt bra. Jag har kollat upp tävlingar som jag ska köra också. Troligtvis håller jag mig här nere på ön och i Madrid/Barcelona. Jag kommer nog inte till Sverige för att köra Kalmar. Den svenska IM ligger bra till i tiden för att passa mitt schema. Men jag vet inte om jag har råd att komma hem och köra den. Upplägget med tävlingar kommer om någon dag.

Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder. Jag har inget bra internet.

3 Comments

  • Törs man fråga vad detta boende kostar, skulle va grymt intressant att få veta då tankar har sporadiskt florerat omkring boende på ön
    Grymt fint i Santa Ponsa, men du glömde nämna de golfbanor som finns runt knuten också… :-)

  • Fråga kan du göra men jag vill inte svara på det :-) Kika på mallorcasouthwest.com, firstmallorca.com och googla lite så hittar du priser på andra bostäder och lägenheter. Tänk på att de flesta tar en avgift när du ska hyra också. De två nämnda företagen tar 1,8 x av första månadens hyra. Om hyran är på 10 000 kr blir alltså avgiften 18 000 kr. + 1-3 månaders deposition.
    Behöver du mer tips får du gärna maila mig istället.

  • Nu är det klart Andreas att jag följer dig och din flickvän genom att också skaffa boende på Ön. Palma fick det bli då jag tror att jag trivs lite bättre bland pubar och mingel som inte behöver lägga mig kl 21:) Men jag hoppas kunna ta en fika och kanske du kan hjälpa en 45+ att komma i lite bättre form. Ses i jan. Ha en bra Jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.