Nu ska jag strax ut och springa kilometerintervaller. 5 x 1 km så snabbt jag kan. Jag bör ligga runt 3:10 per kilometer.
Jag har inte sett ett moln sedan i fredags. Klädvalet lutar åt korta shorts och pulsband. Det är precis så jag vill att det ska vara.
Huset ligger 10 meter ifrån poolen. Jag mätte precis med GPS:en. Den verkar vara väldigt precis.

 

4 Comments

 • Hej, härligt du har det där nere.
  5×1000 ska du springa såg jag. Jag som är en motionär brukar köra 8×1000 men då i långsammare tempo. Är det bättre att springa några färre intervaller i högre tempo?

 • Tjenare!
  Villen typ av intervaller du bör köra beror på vad du vill träna. Om du vill ha bättre syreupptag rekommenderar jag färre intervaller. Ca 4x1000m. Vill du däremot träna uthålligheten till en längre tävling kan det vara bättre att köra fler intervaller.
  Jag själv tävlar rätt långa distanser men kär ändå korta och hårda intervaller. Inför Superklassikern körde jag mest korta och hårda pass. Det var sista veckorna som jag körde lite längre. Dock blev det många pass om dagen. Men fokus låg ändå oftast på syreupptagningsförmåga, alltså korta hårda intervaller.

  Kör hårt! =)

 • Tjenare!

  Jag siktar på att gå i mål under 9 timmar på Ican Mallorca. Starten går i Peguera på den sydvästra delen där jag bor. Både cykelsträckan och löpsträckan är riktigt backiga därför är det svårt att gå under 9 timmar. Banan präglas dessutom av småvägar och kurvor.
  Motsvarigheten i tid på en platt tävling blir kanske 8:30h. Jag bör kunna simma/växla på 1h, cykla/växla på 4:30 samt springa/växla på 3h. Max.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.