Efter en snabbcheck med sjukvårdsupplysningen var det inte svårt att konstatera att jag åkt på lunginflammation. Fråga mig inte hur jag fick det. Jag har varit kall i högst 60 min. Och då inte i närheten av vad jag kan bli på långa kyliga distanscykelpass. Kosten har jag skött kanon. Visserligen har jag hela tiden legat på underskott för att tappa i vikt inför säsongen. Men det har varit kontrollerat och näringsrikt. Min kropp ska klara det. Sömnen har också varit perfekt. Jag går oftast och lägger mig kring 22-tiden och vaknar mellan 7 och 8 på morgonen. Träningen har varit under kontroll. Jag har vilat och undvikit folkmassor i så stor mån som möjligt.

Tiger Woods med lunginflammation

4 Comments

 • Hej!

  Finns rätt många olika sjukdomar i luftvägarna Andreas. Är det bakterier är det bronkopneumoni eller pneumoni. Är det virus är det bronkit. TIpset är att ta blodprover och utesluta bakterier som kräver antibiotika och då även en blododling (så man vet vad man behandlar) om inte antibiotika biter.

  Därtill är det så att om du har träningstimmar över 25/vecka (om jag känner dig rätt) så är risken att du blir övertränad och då minskar motståndskraften och du drar på din viros(er) och blir sjuk.

  PEF (Peak Expiratory Flow) och ett normaliserat CRP och 2-3, kanske 4 veckors sjukdom. Risk för bronkit (inflammation) vid pneumoni och behov av medicinering med inhalationssteroider för att inte få infektionsutlösta astmabesvär. Det är en anledning att Hellner och grabbarna inte gillar att åka skidor utför (i 50 km/h) när det är 20 minus grader ute…

  Skaffa dig en l ä k a r e som är intresserad av idrottsmedicin istället för att diagnostisera dig själv. DU är ju ett proffs. Skaffa dig en proffsdoktor, på plats!

  Michel

  + Influensa och lunginflammation (J09-J18)
  – Andra akuta infektioner i nedre luftv�garna (J20-J22)
  – Akut bronkit (J20)
  – J20.0: Akut bronkit orsakad av Mycoplasma pneumonie
  – J20.1: Akut bronkit orsakad av Haemophilus influenzae
  – J20.2: Akut bronkit orsakad av streptokocker
  – J20.3: Akut bronkit orsakad av coxsackievirus
  – J20.4: Akut bronkit orsakad av parainfluensavirus
  – J20.5: Akut bronkit orsakad av respiratoriskt syncytialvirus
  – J20.6: Akut bronkit orsakad av rhinovirus
  – J20.7: Akut bronkit orsakad av ECHO-virus
  – J20.8: Akut bronkit orsakad av andra specificerade organismer
  – J20.9: Akut bronkit, ospecificerad

 • J: Jag vilar tills det gått över. Det är lite svårt med läkare här nere.

  M: Jag har faktiskt en kontakt till en svensk läkare här nere nu. Dock är han inte idrottsläkare. Jag vet inte riktigt hur jag ska få tag i en sådan. Eventuellt kan jag hitta någon brittisk. Spanjorerna förstår inte engelska.

  • Hej!
   Bra att du får professionell konsultation avseende din hälsa. Skönt att höra. Blev lite orolig när du gav intrycket online av att sitta och sätta diagnos på dig själv utan att ha konsulterat en kollega =)

   Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.