Något som jag har mycket svårt att förstå är prylgalna ohälsosamma människor. De är supernoga med skillnaderna mellan Iphone 4 och 4s. ”Men kameran är ju faktiskt fett mycket bättre.” Deras bilköp är otroligt genomtänkt och noga inhandlat. Samtliga funktioner i bilen ska vara omänskligt bra.
Vad som slår mig är hur de kan gå upp för en trappa och sedan måste stanna och vila på toppen. De kan missa bussen för att de inte orkar springa de sista 100m.

Vad är fina prylar och funktionell utrustning om den egna kroppen inte fungerar som den ska? Hur kan man vara så noga med allt annat men glömma av sig själv? Detta gäller inte bara den översta delen av tjockispyramiden utan en rätt stor del av befolkningen.

En annan sak jag inte förstår är hur vissa lägger ner en förmögenhet på kläder, smink, hår och skönhet. Men de äger inte ens ett par löparskor. Fläsket väller, ögonen är suddiga och hyn är blekfet. Några timmar löpning i veckan skulle göra underverk. Ögonen blir klarare, hyn blir matt samtidigt som den glänser och helt plötsligt försvinner den där oförklarliga tröttheten.
Kläder, smink och skönhet kan lätt kosta 3000 kr i månaden för många. 100 kr efter skatt är en hög lön efter skatt. Det tar alltså 30 timmar i månaden att jobba ihop till dessa varor. Om hälften av den tiden investeras i träning kommer resultatet bli annorlunda. Det viktiga är hur vi ser ut nakna. Precis som Jonas Colting redan försökt förklara.

Det fina är att en funktionell kropp är snygg. Design följer kvalitét.

Jag älskar att jag kan använda min kropp på det sätt jag vill. Det finns inget som jag känner att jag vill göra men inte klarar av. Den dagen jag får barn kommer jag att kunna leka med dem långt upp i åldern. Jag kommer alltid att träna för att hålla mig frisk. Precis som min morfar ska jag kunna spela fotboll med mina barnbarn när jag är 89 år.

3 Comments

  • Är du så annorlunda egentligen? Dina cyklar är väl långt i från gratis och komponenterna är säkert väldigt genomtänkt och noga inhandlade ;)

  • Hej Hej!

    Du missade väl själva poängen. Design och bra grejjer är inte fel. Men när det blir viktigare än att ens egna kropp funkar är det något som är fel. Andreas skulle aldrig skaffa material innan hans kropp funkar. Först tar man hand om kroppen och sedan kryddar man med prylar!

  • Bra där Stefan! Jag kunde inte sagt det bättre själv. Prylar som krydda var en riktigt bra metafor. Och jag älskar metaforer!

    Det är förövrigt väldigt få saker som jag köper själv. Att inhandla något för tävlingsbruk är mot mina principer. Undantagen är löparskorna som jag nu provar. Men dem köpte jag för att prova vilken skosponsor jag ska börja förhandla med till nästa år.

    All min utrustning är noga genomtänkt. Jag har lagt många timmar på att fundera, räkna och kalkylera. Men det är inte i närheten av hur många timmar jag lagt ner på att träna och fundera ut vilken livsstil som är mest optimal för min hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.