Rättare sagt är Mallorca litet. Idag när jag cyklade mellan Calvia och Puigpunyent mötte jag proffscyklisten Sebastian Balck.  Det visade sig att han är här på träningsläger under några dagar. Han bor dessutom i El Toro, bara två kilometer ifrån mig. Jag bjöd med honom på en tapasrunda till Palma ikväll.

Cyklingen gick halvbra. Lungorna orkar inte riktigt än. Förhoppningsvis känns det bättre på fredag. Imorgon ska jag testa en lätt löptur för att se om det känns bra. Kroppen fungerar som den ska. Men jag blir trött i lungorna. Svårt att beskriva den känslan.

Nästa löptur blir nog här uppe.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

4 Comments

 • Hej!
  Vill du bli frisk från bronkiten så är det salbutamol (astmamedicin) som gör att glattmuskulaturen i bronkerna (luftrören) slappnar av. Då ökar diametern i luftrören och du kan ventilera (andas) bättre. Eftersom diametern är begränsad av inflammation i slemhinnor så måste du behandla det med pulmicort (steroider) som gör att inflammationen går ner. Skaffa en PEF-mätare (Peak Expiratory Flow) för att ha koll på hur dina luftvägar fungerar så slipper du gissa.

  Ha 18 grader i sovrummet. Husen i sydeuropa är dåligt rustade för vinterväder =)

  Krya på dig!
  Ses snart där nere!

 • Hej!
  Jag ska försöka ordna det. Problemet är att medicinerna är dopingklassade vilket gör att jag inte kan ta något förrän jag fått dispens. Oavsett om jag är sjuk eller har permanenta problem räknas det som doping. Dispens söker jag genom att skicka en blankett till RF. Jag ska dock ringa dem imorgon och tvinga fram något snabbt svar för hur jag ska göra. Om jag ska gå och vänta på dem blir jag aldrig frisk.
  En PEF-mätare har jag faktiskt redan. Tyvärr inte här.

  Numera är det möjligt att ha 18 grader inomhus. Det var det inte förut. Istället blev det mycket kläder. Men det gör inte inandningsluften varmare.

  Tack!
  Det blir kul när ni kommer ner!

 • Här är WADA Info om Astma:
  http://www.wada-ama.org/Documents/Science_Medicine/Medical_info_to_support_TUECs/WADA_Medical_info_Asthma_4.0_EN.pdf

  Name of prohibited substances
  a) Beta-2 agonists
  i) All beta-2 agonists (e.g. terbutaline, procaterol) not mentioned as exceptions below are prohibited and require a TUE.
  ii) Salbutamol
  Inhaled salbutamol is no longer prohibited. However, the presence of salbutamol in the urine in excess of 1000 ng/mL is presumed not to be a therapeutic use of the substance and will be considered as an adverse analytical finding. The athlete would then need to document the details of his/her, medical condition and medication use. The athlete may then be required to prove, by a controlled pharmacokinetic study (see annex 2) that the abnormal test result was the consequence of the use of
  a therapeutic dose (maximum 1600 micrograms over 24 hours) of inhaled salbutamol.

  REF: PETTACHI puffade nog för mycket salbutamol. Fälld.
  http://autobus.cyclingnews.com/news.php?id=features/2008/petacchi_suspension_may08

  iii) Salmeterol
  Inhaled salmeterol is no longer prohibited.

  iv) Formoterol
  Inhaled formoterol to a maximum dose of 36 micrograms over 24 hours is
  no longer prohibited. (This is the equivalent of a 48 mcg/24 hours of a metered dose – see annex 1).

  The presence in urine of formoterol in excess of 30 ng/mL is presumed not to be a therapeutic use of the substance and will be considered as an Adverse Analytical Finding unless the Athlete proves, through a controlled pharmacokinetic study, that the abnormal result was the consequence of the use of the no greater than 36 micrograms over 24 hours. If a dosage in excess of 36 mcg/day is legitimately required by the athlete, then a TUE must be requested.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.