Igår var vi i Palma och åt Tapas. Vår största stad här på Mallorca är fantastisk. Utelivet är bra, shoppingen är fantastiskt bra (och fantastiskt billig) och restaurangerna/caféerna är riktigt trevliga. Vad som slår mig är att många av de weekendturisterna jag känner åker till London, Paris, Barcelona osv. Gärna flera gånger om. Men de har aldrig en tanke på Palma. Mallorca är oftast bara Magaluf för dem. Det är tråkigt. Och orättvist. Mallorca försöker lyfta fram en annan bild av ön men har svårt att skrapa bort stämpeln ”suparresa”. Intressant är att de vill göra om hela Magaluf till en träningsort. Pengar finns. Calvia är en av Europas rikaste städer. De var i alla fall det innan Spaniens ekonomiska problem.

Det är förresten helgdag här. Igen. De är katoliker och hedrar allt möjligt genom att inte arbeta. Eller inte. De är bara lata och arbetsskygga. Förhoppningsvis har de öppet imorgon. Enligt spanjorerna själva kommer det en intensiv period av arbete nu. En intensiv period är när det inte är några helgdagar under vardagarna. Allvarligt!

De första bilderna är från igår. De med ljusslingor är från december då hela stan var julklädd.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.