Jag har alltid tränat 5 dagar i veckan och trivts riktigt bra med det. Nu funderar jag dock på att träna alla dagar i veckan. Jag hinner inte vila då jag måste få in så många pass varje vecka. Simning, cykling, löpning och styrketräning. Styrketräningen kör jag bara 2 ggr/vecka. Simningen däremot blir 6 pass i veckan, cyklingen 3-5 och löpningen blir också 3-5 pass. På fem dagar blir det över 3,5 pass om dagen. Om jag kör 6 dagar i veckan kommer jag ner på 3 pass om dagen.

Nu ska jag testa att träna varje dag. Två dagar består dock av lugnare träningspass. Visserligen skulle de lugna dagarna innehålla simning + styrketräning och ibland löpning, men de blir ändå lugnare än de andra dagarna i mitt schema. Om jag känner mig sliten så hoppar jag en av de lätta dagarna och ersätter den med ingenting.

Aktiv vila bör inte ge mig några negativa effekter. Simningen sliter inte hårt på min kropp. Styrketräningen sliter inte på hjärta och lungor, bara rent muskulärt. Eventuellt ska jag lägga in styrketräningen på en hård dag istället för en lugn.

Mitt träningsschema är en labyrint. Det enda jag utesluter är tennis. Mina vader börjar bli lite bättre nu. Men jag har fått hålla igen på löppassen på grund av tennisen i måndags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.