Dagens tävling började med en riktigt dålig simning. Jag simmade 1 km på 21 min, om det jag hört stämmer. Snabbaste tid var dock 15 min, vilket känns långsamt med tanke på vilka simmarna var.
Jag hittade aldrig något flyt under simningen under de första 600 metrarna. Det var för mycket simmare kring och ovanpå mig. Efter 600 m bestämde jag mig för att strunts i omgivningen, lägga mig i kanten av lemmeltåget, trycka ner ansiktet i vattnet och hitta ett eget flow. Då simmade jag ifrån dem som simmat ikapp mig. Det var lite av en Aha-upplevelse.

20120415-203811.jpg

I växlingsområdet lär jag tappat ca 3 min. Om inte mer. Jag vet inte riktigt då jag inte var helt hundra med i matchen. Våtdräkten fastnade och när jag väl fått av den så trillade jag. Då satt jag ner och tog på tempohjälmen. Stiligt!

Efter simningen låg jag 79 men efter växlingen var jag nog inte ens topp hundra.

På cykeln kände jag mig mer hemma. Under de inledande tre kilometrarna cyklade jag nog om 50 pers. Efter 35 km låg jag kring 30e plats och fortsatte att klättra. Men när jag åkt 40-45 km började jag få ordentliga problem med ryggen + baksidan. Efter 65 km fick jag stanna för att sträcka ut mig. Här blev jag omåkt av många som jag tidigare flugit förbi. Jag fortsatte rulla för att se om det släppte. På toppen av San Salvador (5km, 6,2%) kändes det cykelbart igen. Jag ville absolut inte bryta. Det fanns för mycket kvar att lära. Efter 200 m utför fick jag punktering.
5 km och diverse rimfrost senare kom jag ner och fick skjuts till målområdet. I triathlon får atleten ingen utomstående service. Tyvärr gäller detta alla och jag fick inte springs bort isbitarna på slutet. Och nej. Jag hade inget extra tubdäck med. Mest på grund av att jag inte fått grejer att montera det i än.

20120415-205351.jpg

Nästa tävling går den 12e maj. Tills dess ska jag bara träna på min tempocykel och åka cykelbanan 10 ggr. Konstigt nog ser jag mest fram emot simningen…

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

8 Comments

 • Hej Andreas,
  Jag följde loppet på tävlingens hemsida, tråkigt att du fick problem med rygg och sedan punktering. Sådant som händer, låter som du lärde dig mycket iaf av tävlingen.
  Det var endå väldigt roligt att följa dig ”live” och att läsa om loppet nu, alltid lite roligare och intressantare att läsa om tävlingar en träningsdagar.

  Jag såg att Björn Andersson också var med, han är ju en Triathlet av riktigt högstandard, han var tvåa upp ur vattnet enligt hemsidan men han försvann också, vet du vad som hände ? en punktering ?

  Vad blir det för tävling nästa gång ? går den också av stapeln på Mallorca ?

  det hade varit roligt att se din tempocykel på en bild.

  Tack för en av sveriges bästa ( om inte den bästa) Triathlon bloggen, det är roligt att du bloggar ofta och visar mycket bilder på hur dagarna och tävlingarna ser ut.

  Lycka till i framtida tävlingar!
  Ska bli kul att se dig i kalmar om du är med där, eller Norseman….som Björn Andersson har banrekordet på, om jag minns rätt

 • Kalle: Björn vurpade i början på cyklingen och slog en volt, landade på ryggen och sedan var hans dag förstörd. Han var inte så intresserad av att köra för något annat än seger! Det regnade en del och den spanska asfalten blir såphal av vatten.

 • Stefan: Tack för svaret. Tråkigt för Björn, hoppas han klarade sig utan skador från den vurpan. Tror du Björn Andersson kommer vara med på IRONMAN Sweden (kalmar) ?

 • @Kalle: Tveksamt om Björn kör den tävlingen. Däremot är det väldigt troligt att övriga Sverigeeliten kör den om den passar bra i schemat.
  Om du har vägarna förbi så är det en tävling värd att kolla på. Kalmar är dessutom en trevlig sommarstad :) Ju bättre startfält ju mer spännande. Den ligger möjligtvis lite nära Hawaii för att få ett riktigt bra startfält

 • P : Jag ska köra tävlingen, jag har för mig att Björn inte satsar lika hårt längre som förrut(?) men jag kan ha fel ? tänkte därför det kanske skulle var roligt för han att komma hem till sverigeo och visa var skåpet ska stå!

  Jag ska titta på tävlingen, brukar ta mig till Kalmar ock titta. Om jag har förstått det hela rätt så ska David Näsvik Pasi Salonen, Colting och Pontus Lindberg köra där nere så det ska bli kul ( om det nu blir så) Roligt att se vad Colting kan göra efter sin operation. Och Roligt att se hur det går för Näsvik. Sedan så är det alltid roligt att se Ted Ås och han lär ju vara där :)

  Som du säer lite nära Hawaii, men hoppas det kommer några interantionella PROs som kan få fart på tävlingen :)

  Sedan så hoppas jag ju att Andreas Linden ska tävla med :)

  • Kalle:Björn delar sin tid mellan idrottande och coaching så en viss skillnad är det nu för tiden.
   Ja,det hade varit roligt att se honom köra bra på en Ironman igen och få en bra tid:)

   Ja, de flesta svenskarna lär vara där . Colting har väl lite rehab att göra så det återstår att se hur det går med den. Sånt kan ta längre eller kortare tid. Svårt att veta.
   Men det kan nog bli kul att se. En Colting i form bör kunna vinna där före Pontus o David Näsvik.
   Pasi tävlar väl mer i age group om jag har förstått det hela rätt?

   Ja det vore intressant att se blogginnehavaren köra en Ironman :)

   Var inte blyg, anmäl dig nu ;)

 • Vet inte varför det står att jag ska köra tävlingen :D, ska köra ner till kalmar började jag och skriva och så blev det lite stressigt, så tog jag bort halva meningen, men men. JAG SKA TITTA PÅ TÄVLINGEN, ska bli roligt :)
  Nu blir det att jobba de sista timmarna!
  trevlig helg på er!

 • Hej!
  Kul diskussion ni haft helt utan att jag hunnit blanda mig in :)

  Jag kommer till Kalmar. Oroa er inte. Innan dess ska jag skaffa lite mer kraft i benen och lära mig simma i grupp. Det ska bli fantastiskt att tävla på hemmaplan.

  Och tack för lyckoönskningarna! Kom gärna fram och snacka när jag är i Kalmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.