Valet föll till slut på Kalmar Ironman. Det kommer bli en supertävling och folkfest!

Jag kör nu mer långa intervaller på cykeln och försöker bli uthålligare i löpningen. Tidigare har jag bara byggt upp snabbhet. Med ett högt tak har jag mycket spelrum när jag tävlar. I höst/vinter efter tävlingen kommer jag att bygga upp min snabbhet ytterligare. Då har jag som mål att springa 1000m -intervallerna under 2:50. Nu ligger jag under 3 min. 100m simning ska jag kunna göra under 1:08. Just nu simmar jag 100m på 1:12.

Simningen är just nu en katastrof när jag hoppar i havet. I simhallen går det bra. Riktigt bra! Men när jag hoppat i havet får jag inte runt armarna ordentligt. Jag sprattlar som en panikslagen kråka utan att egentligen komma någon vart. Det känns så i alla fall. Idag ska jag ner och testa igen. Imorgon ska jag träningsköra en halv Ironman bara för att se hur det fungerar. Återkommer med tid och resultat från morgondagen!

Resultatet:

Mitt mål är att ta mig i mål under 8h 30min. Om det håller på tävling har jag ingen aning om. Dock vet jag att jag klarar av liknande resultat på träning. Om jag kan hålla 4min/km i 10 km efter 8h cykelintervaller kanske jag kan hålla 4:15min/km i 42 km när jag bara cyklar 4h? För mig är det rimligt.

Under Superklassikern avslutade jag Lidingöloppet på 2:38h. Det blir en marathontid på strax över 3:30h. Men om jag hoppar över Vasaloppet och kortar ner cykelsträckan med 12 mil kanske jag kan kapa maran med 35 min? Lidingöloppet är ju också något backigare. Särskilt om man är trött…

Därför tror jag på 8h 30 min i Kalmar. Det som fattas är simningen. Men jag simmar varje dag. Numera kör jag också hälften av alla pass i havet.

Hur långt 8:30 räcker vet jag inte. Jag har ingen aning om hur mina konkurrenter är. Förra året hade dock tiden räckt till seger. Det gör den knappast i år.

2 Comments

 • Otroligt roligt!
  Ska bli riktigt roligt att se dig i Kalmar!
  Pontus som vann i kalmar förra året ska köra IM 70.3 i Alcudia på lördag om jag inte läste fel på Ironman.com. du kanske ska kila ner och fråga efter lite tips :)

  Lycka till i kalmar!

  • Kul! Kom fram och snacka. Jag har en del folk där med flaggor och allt så vi lär synas.
   Jag missade tyvärr Pontus och IM 70.3. Men hade också en tanke på att åka dit och snacka lite med deltagarna. Det får bli en annan gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.