Jag saknar att jaga rådjur i Kypeskogen hemma i Borås. Eller varför inte Sture Stadshare. Den sistnämnda har nog försämrats oerhört på milen det senaste året. Utan naturliga fiender i stadskärnan var morgonlöpningen med mig Stures enda motion. Precis som jag bodde Stadshare i Villastan. Granne, både med mig och Colting. Bättre träningspartners för en stadshare finns inte.

Jakten på småvilt sker inte med vapen eller hundar. Det är bara jag i korta shorts och tunna löparskor. Min enda taktik är att trötta ut djuret tills jag kommer ikapp det. En hare orkar inte mer än någon minut, ett rådjur orkar hundra meter. Fyrbenta djur (rådjur) är dock långsamma uppför, av ergonomiska skäl. Det gäller alltså att jaga uppför. Så fort de får möjlighet att springa utför är de borta.

Praktisk information för hur du fångar ditt eget husdjur: Hur du fångar småvilt

Ögonblicket innan jakten börjar tas alltid ögonkontakt. Det är som att skaka hand, fast i skogen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.