Idag blev jag påkörd av en dåre på scooter på vägen vid strandpromenaden i Palma. Jag låg längst till vänster av tre enkelriktade filer och var på väg att svänga när en scooter kom i full karriär och körde in i mitt styre. Han körde om mig, trots att vi delade fil och trots att jag var på väg att svänga. Jag trillade inte ens och skadade mig heller inte bortsett från vänsterhanden som fick ta smällen. Hur jag lyckades att inte vurpa var en gåta för både mig och alla omkring. Killen på scootern tittade på mig men stack när han insåg att jag inte ramlat. Om jag inte tappat kedjan i kollisionen hade jag kört ikapp honom och sparkat ner honom och hans scooter i havet.

De har ingen respekt för hastigheter inne i Palma eller på motorvägarna. Alla kör om alla i alla filer. Ingen verkar kunna se konsekvenser i trafiken. Det är också därför det händer extremt mycket olyckor inne i stan. TV-spelssyndromet ”detta är inte på riktigt” har tagit över öborna. Svenskar är förbaskat bra på att köra bil. Ofta hetsiga men de flesta har ändå en djup respekt för hastigheter och människoliv.

Min knoge på vänster hand knakar något och värker. Men det har gått över imorgon. Dock var det sista (och första) gången jag cyklar genom Palma.

I morses simmade jag. 1:15 är det nya 1:20 på 100m. Det är där hundringarna ska ligga. Annars är jag missnöjd. Det tar sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.