Vad?
Den 16e juni lämnar jag Smygehamn på cykel. Jag ska försöka cykla från Smygehuk till Treriksröset så snabbt som möjligt. Mitt mål är att nå upp under 100 timmar. För att komma i mål i tid får jag äta, byta om och kissa i farten. Det finns ingen tid för vila och sova kommer jag göra när jag kommer fram. Eventuellt tar jag några kortare sovpauser här och var. Detta kan bli första gången jag startar med rakade ben och går i mål med håriga. Jag ska försöka hitta en lösning alternativt vara så snabb att jag hinner i mål.

Rekordet
100h är långt under de tider som tidigare angetts som rekord för sträckan. Jag vill sätta ett rekord som står sig och som blir svårslaget. Men egentligen handlar det inte om det. Jag vill utmana mig själv, sätta press på mitt psyke och pusha min kropp till det yttersta. Framförallt ska jag se till att njuta. Jag ska njuta av friheten, naturen cyklingen, äventyret, tröttheten och hur jag kan kontrollera tröttheten. För det kan jag. Eller?

Jag
Min egen tanke är att detta, rent fysiskt, kommer bli svårast hittills. Superklassikern var riktigt tuff men nu ska jag vara vaken och aktiv mycket längre. Under Ski of Sweden sov jag bara några få timmar under de första dygnen. Så länge jag höll igång somnade jag inte. Min största skräck under Sverigeloppet är helt klart att slumra till i någon nerförsbacke. För att inte göra det kommer jag att trampa i varje medlut. Kan jag inte trampa för att det är för mycket kurvor kommer jag att vara vaken på grund av kurvorna ändå.

 

Färdvägen
En presentation för färdvägen finns på Sverigeloppets hemsida. Dessutom finns en detaljerad karta online där du ser exakt var jag ska åka.

Media
Utmaningen kommer att följas av media. Jag kommer ha fotografer samt ett kamerateam med. Hela Sverigeloppet ska dokumenteras. I husbilen bakom kommer det hela tiden att uppdateras om var jag befinner mig, vilken hastighet jag hållit under senaste milen, vad jag äter och hur jag borstar tänderna i farten. Runners World kommer att göra en minidokumentär om Sverigeloppet. Vår förhoppning är att få minst 20 000 visningar. Jag tror på 30 000 visningar. Men det är ju jag. Ibland tar jag mig själv och min optimism med en nypa salt.

Läsartävlingen
Sverigeloppet är en tävling även för alla som inte är med. På startsidan kan man gissa vilken sluttid jag kommer få genom Sverige. Priset är ett års coaching på guldnivå, värde 25 000 kr. Utnyttja priset själv och ta ett fysiskt stormkliv dit du vill eller ge bort priset till någon närstående! Den som är närmast min sluttid vinner. Enkelt och roligt.
Ett viktigt tips från mig är att gissa sent. Vänta med din gissning tills du vet mer. Följ mig och vad jag gör, hur min träning går och inte minst vilket väder det ska vara.

Följ Sverigeloppet

Webbsida: www.sverigeloppet.nu

Twitter: @lindenandreas

Facebook: Andreas Lindén

Och självklart också här. På de olika sidorna kommer det att ske olika uppdateringar. Vissa uppdateringar kommer vara samma eller liknande. Men för att hålla koll på allt bör du följa allt.

Hjälp mig!
Jag behöver all hjälp jag kan få. Just nu behöver jag hjälp med att sprida Sverigeloppet till alla som är intresserade. Dela min facebooksida, länka till sverigeloppet.nu, följ mig och retweeta mina viktiga inlägg på twitter. Det kostar inget och tar en halv minut.
Under loppet vill jag ha sällskap. Cykla med en bit! Aldrig någonsin framför mig. Men cykla vid sidan och prata. Det kommer inte gå överdrivet snabbt någon gång vilket gör att alla kan åka med. Vill du inte cykla kan du ge dig ut på vägen och heja. Jag kommer tyvärr inte stanna för någon. Men jag blir glad för varje människa som hejar eller hälsar. Det hjälper. Oerhört mycket.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

6 Comments

 • Sett ur ett logiskt perspektiv så borde jag egentligen bli avskräckt av dina utmaningar, men istället blir jag bara så otroligt inspirerad. Det låter som en fantastisk utmaning och jag önskar dig all lycka till! :)

 • Du gör verkligen helt galna utmaningar, men det är bra, du visar verkligen vilken fysik du har. Jag tror verkligen att du kommer klara av det där, så länge du slipper punkteringar eller andra problem så kommer du fixa det, man har ju sett hur grym disciplin du har med allt du gör och att du klarade av superklassikern visade bara hur enorm vilja du har att klara av saker och ting, sen var du ju riktigt grym när du tävla i cykel. Lycka till och hoppas att förberedelserna inför utmaningar funkar till 100% så du får precis den formen du vill ha.

  • Funderar på hur denna utmaning påverkar din fysiska status i och med att du genomför den under triathlonsäsongen. Kommer det vara ”ett bra träningspass” som hjälper dig att bygga upp dig inför kommande Iron Man-tävlingar, eller kommer det rentav vara negativt och slita mer än det ger?
   Har funderat en del på detta då man ser personer genomföra t ex Superklassikern eller andra långa kraftprov.
   Med vänliga hälsningar

 • Kul att ni uppskattar det och att jag kan inspirera! Punkteringar, kedjebrott och än värre saker kan jag klara av. Det enda som inte får gå sönder är jag själv. Cyklar och reservdelar finns i mängder. Haka på en sväng om ni får möjlighet. Det vore riktigt kul!

  Jag kommer skriva mer om kost samt återhämtning till Ironman i ett längre inlägg på bloggen. Ge mig lite tid bara. =)

  Tack för lyckoönskningarna!

 • Hej,

  Vill bara önska dig stort lycka till!

  Jag och min kompis cyklade sträckan Treriksröset-Smygehuk (”kustvägen”) för två år sedan på knappt 8 dygn, utan följebil. Drabbades av inflammerad hälsena, men njöt annars hela vägen. Sverige är vackert!

  mvh, Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.