Igår körde jag Göteborg Triathlon som går i centrala Hindås. Det var en typisk höstdag och kylan var ett faktum. ”Det är varmare i vattnet än i luften idag” sa min pappa och flinade innan start. Jo tack. Det var 13 grader i vattnet. Därför kortades simningen ner till 750m istället för 1500m. Distansen igår blev alltså 750m simning, 40 km cykel (cykelbanan var dock längre än så) och 10 km löpning.

Simningen gick fint. Jag tog fötter på någon som simmade hyffsat. Efter halva vägen kroknade han och jag simmade ikapp någon framför för att ta fötter där istället. Jag har ingen koll på min simtid men resultat bör dyka upp snart. Jag var tia upp ur vattnet.

Cyklingen gick också fint. Jag tog in mycket tid på samtliga. Vad jag hade för cykeltid vet jag heller inte men jag var bra mycket snabbare än de andra. Under den sista milen tog jag in 50 sek på Ted Ås. Sista varvet på 10 km var mitt snabbaste. Min cykling var lugn och kontrollerad. De andra verkade riktigt stressade över att ha mig bakom och se mig ta in på dem varje varv. Bra! Det ska de vara. Efter cyklingen växlade jag som andra man till löpning. På ryktesvägar har jag hört att min växling var den snabbaste i täten. Kul om det stämmer!

Löpningen var en katastrof. Jag sprang okej till 7km passeringen. Då kroknade jag och tappade mina möjligheter till segern. Som bäst låg jag i rygg på Ted Ås, 10 sek bakom ledaren. Jag sprang i mål som trea och vann ett presentkort från Newline på 1000 kr. Jag tänkte beställa en sportbehå och ett par hipsters. Till Ida alltså. Allt annat får jag från Kalas.

Jag får gång på gång höra att jag har snyggast tävlingsdräkt av alla. Det tycker jag också. Jag är riktigt nöjd med den. Dessutom har jag aerodynamiska fördelar gentemot mina konkurrenter. Kanske därför jag cyklade 2 min snabbare än de andra? Inte helt och hållet, men några sekunder kan det allt göra. Jag måste få ordning på mitt diskhjul också. Det hade sparat mig 1 minut igår. Problemet är att det är skevt. Otroligt men sant.

Resultatet var okej men jag kände mig dålig. Riktigt dålig. Inte som en feg gardering eller en mental eftersläng. Jag är inte i form. Simningen är inte okej. Löpningen är usel. Jag måste komma tillbaka igen efter sjukdomen. Om jag varit i samma form igår som jag var i för tre veckor sedan skulle jag vunnit. Jag hade cyklat ikapp dem en mil tidigare då. Och löpningen hade hållit hela vägen in i mål.

Foto (samtliga bilder): Christina Lindén

Jag träffade en av mina bästa vänner på plats. Jeff Frydenlund! Han kom femma igår och gjorde ett bra lopp trots att simningen blev nerkortad. Det var riktigt kul att se honom varje varv under löpningen och cyklingen. Vi har tränat mer timmar tillsammans än de flesta tränat totalt under en livstid.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.