Idag körde jag Borås Triathlon. Det är min hemmatävling i Borås. Jag bor precis ovanför växlingsområdet. Allt var kanonfint bortsett från vädret, vattentemperaturen och jag.

Simningen gick fint. Jag var fyra upp ur vattnet. 50 sek efter Björn Andersson och inte särskilt långt efter de båda framför. Därefter gick växlingen katastrofalt dåligt. Våtdräkten var halvvägs av innan jag kommit till cykeln. Sedan slank den av snabbt tills den fastnade i chippet. Där tappade jag många sekunder. Lärdom!

Ut på cykeln tappade jag min fjärdeplats innan jag ens kommit på hojen. Väl på cykeln körde jag upp mig till andra plats. Förbi de lagtempoåkarna vars tävlingsmoral uppenbarligen var lägre än deras kroppstemperatur. Björn hade en lucka på minst 1:30 min vid vändpunkten. Han drygade ut på vägen tillbaka.
Jag kände mig dålig på cykeln. farten jag höll var inte alls densamma som jag hållit under senaste månaden. Det beror dock på att jag varit sjuk fram tills igår.

Ut på löpningen låg jag tvåa med god marginal, både framåt och bakåt. Växlingen gick återigen uselt då jag inte hittade mina skor. Jag hade samma tid i växlingsområdet som B.A men kunde gjort den betydligt snabbare.
Löpningen kändes ok. Men jag hade inte möjlighet att springa så snabbt som jag vill och kan ännu. Lungorna sa stopp långt innan hjärtat och benen gjorde det. Under det första varvet sprang jag ett par hundra meter för långt och tappade två placeringar som jag aldrig hade tappat annars. De var långt bakom och sprang inte snabbare än mig. Det var frustrerande att se dem framför mig igen och samtidigt inte kunna springa på ordentligt för att hänga av dem igen.

Det var riktigt kul att vara med. Att jag blev 4 istället för 2 spelar ingen roll. Vad som är positivt är att jag är snabb även om det känns dåligt. Förkylningen och febern tog ut sin rätt. Även im jag friskförklarade mig i desperation förra lördagen har jag ändå inte kunnat träna ordentligt förrän igår.

Fotograf (samtliga bilder): Jonathan Lindén

Imorgon ska jag köra Göteborg Triathlon. Det är olympisk distans och jag kommer inte ha en suck. Dock kommer jag att kunna lära mig en hel del. Igen. Jag är på gång!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • Excellence is an art won by training and habituation: we do not act rightly because we have virtue or excellence, but we rather have these because we have acted rightly. These virtues are formed in man by his doing the actions. We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act but a habit.

    The good of man is a working of the soul in the way of excellence in a complete life, for as it is not one swallow or one fine day that makes a spring, so it is not one day or a short time that makes a man blessed and happy.

    Den Nikomanchiska Etiken (Ta Ethika)
    Aristoteles 384 – 322 f.Kr

  • Får man ha en snabb aerocykel med diskhjul på sprint och olympisk distans? jag såg att du inte körde med diskhjul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.