Det är alltid lättare att jaga än att jagas. Ett lejon som jagar en gasell har sitt mål framför sig. Det enda lejonet behöver fokusera på är att komma ikapp. Gasellen däremot har det svårare. Dess mål är bakom. Den måste göra allt för att undvika det. Utan sikte på trygghet gäller det bara att hålla farten och hoppas på att lejonet inte orkar.

Jag är lejonet. Alla andra är gaseller. De andra har tränat triathlon i många år. Jag har tränat triathlon i 7 månader. Dock har jag bestämt mig för att jaga ikapp de andra. Det har börjat bra. Men jag är inte nöjd. I triathlon är jag som bäst när jag är 35. Det är 13 år kvar. Jag är säker på att jag kommer ikapp och förbi under de åren. Bara jag är målmedveten.

Det finns dock en markant skillnad mellan mitt mål och lejonets mål.

Varje morgon vaknar gasellen och vet att den måste springa snabbare än det snabbaste lejonet för att överleva. Varje morgon vaknar också lejonet och vet att det måste springa snabbare än den långsammaste gasellen för att överleva.

Lejonet är inte bäst. Det ska jag bli. För mig räcker det inte att bli så bra jag kan bli. Ska jag bli bäst måste jag bli bättre än alla andra också.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • Skaffa större biceps! Det starkaste lejonet har ju ett harem av honor som jagar åt honom, lejonet kommer ju inte fram förrän honorna har sänkt bytet. Manen som de manliga lejona har är knappast fördelaktig vid jakt, däremot kan man med cool frilla och stora biceps locka till sig många honor. Man får dock vara beredd att försvara sig mot andra hanar…

    Så om du fortsätter analogin skaffa mer muskler och en kraftig man som frisyr ;)

    Skall bli kul och tävla mot dig i Kalmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.