Jag har inte lyckats bli av med skadan i vänsterknäet på flera veckor nu. Därför måste det till en radikal förändring. Visst har den blivit bättre. Men jag har inte tid att låta knäet läka i den takten det gör just nu. Rehabiliteringen har åkt berg och dalbana. Jag har haft för bråttom med den. Men det är av den enkla anledningen att jag inte har tid att köra lång och utdragen rehab.

Förändringarna:

– Rörlighetsträning 3 ggr/dag. Fokus ligger på att bli mer rörlig i sätesmuskulaturen.

– Simning och cykling för uppehållande av kondition

– Cykelpositionen kommer jag att förändra. Jag sitter mycket mindre aerodynamiskt och är inte alls lika kraftfull som tidigare. Det viktiga nu är att jag kan cykla överhuvudtaget. Min position är flera centimeter lägre än tidigare. Jag använder baksidan mindre och framsidan mer.

– Tempocykeln får stå i några veckor till.

– Högre kadens. För att inte slita på mina inflamerade knän håller jag +115 i pedalfrekvens.

– Lätta morgonlöppass med start i helgen för att trappa upp löpningen igen.

– Nyckelpassen varje vecka är mina simpass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.