Jag stod och hoppade ensam framför TV:n på slutet. Normalt är jag alltid lugn när jag väl ser på sport. Men jag kunde inte hålla mig på slutet av tävling. Vilken fantastisk insats. Vilket perfekt lopp. Och vilken fantastisk människa Lisa Nordén är. Så målmedveten och driven.

Hon var knappast en doldis. Lisa var kanske vårt största OS-hopp trots skadorna. Men när hon innan tävlingen sa att allt kändes precis som det skulle göra blev hon det definitivt. Och just att hon sa så älskar jag. Hon vågade säga att hon är bra och känner sig som hon ska göra. Det krävs en rak rygg för att kunna stå för sin potential på det sätt som Lisa gör.

Men var hon verkligen bara tvåa? Japp, tyvärr. Måldomaren misstar sig inte. Den bilden vi ser på TV:n är av sämre kvalitét än den som måldomaren ser. Domaren har dessutom kunnat uppmäta 9 tusendelar i tidsskillnad.

Nordéns andraplats kommer förfölja henne hela livet. Men knappast som en förlust eller som den där gången då hon nästan vann. Andraplatsen kommer att påminna henne om vilken fantastisk insats hon gjorde. Inte bara under själva tävlingen utan även inför.

Tack Lisa Nordén för den tid du sparar åt mig genom att ha förklarat vad triathlon är för hela svenska folket.

OS 2012 mest dramatiska ögonblick. Kan något slå det här?

Colting kommenterar ”Äntligen en äkta medalj” i Expressen

2 Comments

  • 33:42 avslutade Lisa med på löpningen. Det är helt sjukt snabbt! Det är dessutom betydligt mycket snabbare än någon svensk dam har sprungit på 10 000 i år (och då hade de knappast simmat och cyklat innan). Bara det säger mycket om storheten i prestationen!

  • Mycket imponerande! Brittiska friidrottsförbundet kontrollmätte banan till 10,05 km också. Helt klart fantastiskt bra gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.