Varje månad har jag som mål att klara av att betala hyran och ha mat på bordet. Det är en enkel tillvaro men ett komplicerat liv fyllt av eftertanke och kritiskt granskande. Jag är fri. Varje dag kan jag pliktlöst springa naken under solens strålar. Det enda jag har är mina instinkter och min lust. För mig är det frihet. För mig är frihet, tillsammans med närhet och kärlek, det viktigaste i mitt liv.

Många runt omkring mig sitter fast i sin egensydda tvångströja. Någonstans i jakten på status och respekt gick de vilse. De blandade ihop köpfrihet med frihet. Därför kämpar de i sitt ekorrhjul av märkeskläder och klockor. Varje plagg och accessoar är en milstolpe. Ett trappsteg. Det tar dem en liten bit närmre den status de vill uppnå.
Status är bra. Det har skapat och format människan till vad vi idag är. Jakten på status är en instinkt. Men vår accellererande tillvaro och levnadsstandard har kört över våra instinkter. Därför gäller det att tänka efter. Vad är viktigast? Tid eller pengar? Med pengar kan man köpa sig tid. Men utan pengar har man också tid. Många skulle kunna jobba mindre istället för att lägga pengar på ”lyxvaror”.

Det var inte bättre förr. Men de som inte tänker efter skulle haft det bättre förr.

Jag äger inga dyra kläder eller accessoarer. Det behöver jag inte. Precis som alla andra vill jag känna mig respekterad. Många respekterar mig också för den jag är och det jag gör. Dessa personer delar många av mina värderingar. Det finns också de som inte respekterar mig. De delar inte mina värderingar och tycker att jag är primitiv. Men. En enkel tillvaro är inte primitiv. En enkel tillvaro är fri från begär. Och. Behöver jag bli respekterad av dessa människor? Knappast. Även om jag vill skulle jag aldrig lyckas. De kommer aldrig att respektera mig utan bara det jag har.

Mitt vackraste jag är naket, fritt och okomplicerat. Jag bestämmer själv vad som är status efter mina egna värderingar. Därför är jag inte slav under mina egna begär. Det är också därför som jag gör det jag älskar, umgås med dem jag älskar och är älskad av dem jag älskar.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.