Det är bra drag i Santa Ponca för tillfället. Vi har nämligen oktoberfest här nere. Jag har aldrig tidigare varit på någon oktoberfest. I alla fall inte i september. På marknaden, som brett ut sig över hela byn, säljs det mat i vartannat tält. Det måste vara väl planerat efter min träning. Just nu tränar jag mycket. Då äter jag också mycket.
Tre pass om dagen, fem dagar i veckan. De andra två dagarna blir det bara ett pass simning. Träningen går bra. Jag är snabb och blir bara snabbare. Pulsen sjunker för varje dag.

Efter oktoberfesten igår sov jag utomhus. Det är dock inte så anmärkningsvärt som det låter. Jag och Ida sover på balkongen istället för i sovrummet. På natten är det drygt 20 grader och luften är frisk. Mina astmaproblem verkar dessutom bli bättre av det. Vi kommer sova ute på balkongen tills det blir för kallt.

Solnedgång från balkongen.

Imorgon har jag en coachingdag igen. Varje måndag är jag bokad för coachingsamtal under morgonen och kvällen. Däremellan tränar jag. Tre pass. Jag flyttade min träningsdag med fyra pass till tisdag.

Mitt tävlingsschema inför nästa säsong är klart. Jag har 7 st halva IM inplanerade som jag ska anmäla mig till. Av dem kommer jag förmodligen välja bort två. Några av dem: IM 70.3 på Mallorca den 11 maj, IM 70.3 Salzburg och återigen IM 70.3 på Lanzarote. Utöver IM-racen kör jag ett helt gäng med lokala tävlingar samt några Tristar och Ican. Mer om schemat i veckan. Jag ska finslipa det lite.

Jag syns självklart i rosa badmössa. Notera den knutna handen längst till höger i bild. Härligt med simstarter! Det är knappast något slag som måttas, men det ser roligt ut.

I början av våren simmade jag 100m på träning på 1,35. Självklart gick det snabbare om jag ville men inte om jag simmade flera intervaller på rad. Nu simmar jag 100m på 1:15. Och då klarar jag att hålla den farten i fler intervaller. Det är en bra ökning men jag har fortfarande en bit kvar. Jag ska ner på 1:10 min innan året är slut. Lyckas jag med det är det sensationellt bra för mig.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.