Idag testkörde jag cykelsträckan för Ironman Mallorca 70.3. Innan avfärd hade jag kikat på tiderna från årets upplaga. Pontus Lindberg, fjolårets segrare i Kalmar, avverkade cykelsträckan på 2:31h. Jag tror dock att han underpresterade när han körde loppet, men det var ändå en kul måttstock för mig. Min sluttid idag landade på 2:29h. På träning, med trafik och i skaplig hetta.
Jag är riktigt nöjd med den tiden. Nästan hela vägen åkte jag i planerad tävlingsfart. Sista 10 km tryckte jag dock på så hårt jag kunde. Trafiken sinkade mig ordentligt. Jag fastnade helt på ett par ställen utför Lluc då turistbussar upptog hela vägen. Det flöt på långsamt genom Inca och de andra byarna jag passerade.
Om jag lyckas kapa 10 min under cykelmomentet har jag näst bästa cykeltid. Lyckas jag kombinera formtopp, fantastisk utförsåkning och aerodynamiska fördelar med lugn och självförtroende kan jag göra den tävlingen mer än bra.

Den 11 maj nästa år kör jag Ironman Mallorca 70.3. Efter detta passet känns det närmre än någonsin. Jag sätter tävlingen ännu högre upp bland 2013 års mål.

För att kunna förvalta en bra cykeltid till en bra placering bör jag simma på 28 min. Jag kan bara spekulera i huruvida jag kommer att klara av det eller inte. Det enda jag vet är att jag gör allt för att lyckas. Den avslutande löpningen kan gå hur som helst. Jag är snabb men inte uthållig nog att hålla farten under så långa distanser. Det är dock lättare att bli uthållig än snabb. Att jag är mer snabb än uthållig är alltså en träningsstrategi.

Banprofilen för Ironman Mallorcas cykelsträcka

Det är dags att jag börjar leverera resultat på tävling, inte bara träning. Min första chans är den 29 september. Ni anar inte hur mycket jag ser fram mot att tävla igen!

4 Comments

    • Syftar du på titeln? ”Världsmästare på träning” är ett uttryck. Med det menar jag att jag gör bra resultat på träning men inte får ut det på tävling. Att ”vara världsmästare på att träna” är ett någorlunda vanligt uttryck bland cyklister.

      Eller menar du något annat?

    • Nu såg jag det också. Jag skrev det på min FB-sida. Med det uttrycket menar jag precis samma som med ”världsmästare på träning”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.