Tidigare har jag fått tips och råd hur jag ska kunna fortsätta jobba stenhårt med både företag och träning. Det vanligaste tipset efter ”lugna ner dig” är meditation. Detta är något som jag redan gör. Varje dag. Jag sitter dock inte still med benen i kors och låter tankarna försvinna. Det är när jag tränar som jag mediterar.

När min hjärna arbetar vilar jag min kropp. När min kropp arbetar vilar jag min hjärna. Det är samma princip som teorin om blåvalen och dess hjärna. Blåvalen måste upp till ytan för att andas emellanåt för att överleva. Om blåvalen somnar dör den. Om blåvalen inte sover dör den också. Jag måste också vila. Både fysiskt och psykiskt. Det räcker inte med en god natts sömn för att stå emot alla påfrestningar jag utsätter min kropp och min hjärna för. Anledningen till att jag klarar mig är träningen.

Det finns ett mentalt tillstånd som kallas ”running high”. Innebörden av det uttrycket är att man tränar och blir ”hög” på upplevelsen, hormonerna och ansträngningen. Detta tillstånd är alltid mitt mål att nå under ett träningspass. För att nå dit behöver jag natur, fart, variation och musik. Jag ger mig själv de ingredienserna varje pass. Ibland är det ändå svårt att nå dit. Efter år av kvalitativ träning är jag säker på att detta gett mig en enorm fördel gentemot de flesta av mina konkurrenter som harvar runt med motivationsbrist varannan vardag.

Jag lyssnar nästan alltid på instrumental musik när jag tränar. Utan text och ord kan jag fokusera på mina egna tankar. Musiken i bakgrunden och naturen i förgrunden ger mig den stimulans jag behöver för att komplettera kreativiteten från den fysiska aktiviteten.

Här kommer två tips på instrumentala träningslåtar. Den sista kan jag faktiskt spela på gitarr. Visserligen inte hela, men i alla fall de första 1:40 min och sedan delar av resten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.