Snart är det dags för nästa tävling. Den 7 november åker jag och Ida till Lanzarote. Där tävlar jag i IM 70.3 Lanzarote den 11 november. Banan lär vara utslagsgivande, vinden kan vara stark och konkurrenterna är mycket bra. Jag hoppas få en stenhård tävling. Resultatet är inte så viktigt. För min del gäller det att kunna få ut all min kapacitet och göra ett bra lopp. Framförallt vill jag kunna träna bra innan tävlingen. Huruvida ryggen håller eller inte vet jag ej. Jag cyklar de flesta pass på min linjecykel just nu bara för att inte belasta ryggen hårdare.

På Lanzarote är det många proffs på deltagarlistan. Flera av dem är välkända namn som kommer göra ett bra race. Många har sin säsongsavslutning just på Lanzarote. Det är även mitt avslutande race för säsongen.

Det ska bli riktigt kul att köra en Ironman-tävling. Tidigare tävlingar har varit roliga. Men IM är mer strukturerat och inte lika spanskt. Prispengar försvinner inte, banan ändras inte veckan innan, distanser ställs inte in och starttiden överskrids inte med 1h 45min. Jag hoppas på mycket folk och bra stämning. En tävling ska inte bara vara en tävling. Den ska även vara en upplevelse.

Efter Lanzarote åker jag tillbaka till Mallorca. Här stannar jag några veckor innan jag åker hem till Sverige. Eftersom det är just vintern i Sverige jag flytt ifrån blir min tid där inte särskilt långvarig. Jag räknar med att stanna högst en månad. Under den tiden ska jag ta det lite lugnt med träning. Jag kommer bara att simma och styrketräna under perioden i Sverige. Förhoppningsvis blir det kanske även löpning, skidåkning och något annat kul också.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.