Jag gillar träningsläger. Därför är jag nästan alltid på träningsläger. Mallorca under perioden sept-nov samt jan-juni. Allt för att optimera träningen och skaffa bra förutsättningar.

I veckan har jag, under mitt ”träningsläger”, varit med lite på team Ski Syds träningsläger. Det blev visserligen bara ett pass och en middag med dem. Men jag fick ändå ett annat perspektiv av träningsläger. Vissa tror att jag är här på semester, andra tror att jag ”bara är här”, i själva verket är jag här på träningsläger. Det är en högre form av semester. En upplevelse utöver det vanliga. Ju längre desto bättre. Alla viktiga detaljer är inkluderade, gitarr på balkongen, solbränna, kyl på rummet samt halvdålig internetuppkoppling.

Oktober månad ut kommer jag att träna runt 5h/dag för att toppa formen till Lanzarote. Det är för sent för mig att bli snabbare. Nu kan jag bara se till att kunna hålla min höga fart länge samt ha en superkompensation som exploderar den 11 november.

Ett exempel på min träning denna helgen:

Fre:
Simning 30 min, teknik
Cykling 2h, backintervaller 3×15 min
Löpning 2h, med skidåkarna

Lör:
Simning 45 min, intervall
Cykling 4h, naturliga intervaller

Sön:
Simning, 45 min i havet
Cykling, 4h naturliga intervaller
Löpning, 60 min, naturliga intervaller

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.