Just nu sitter jag och funderar på var jag kan utvecklas mest som triathlet. Jag har tänkt igenom många olika scenarion. De som återstår är:

Best Swim Centre, Colonia Sant Jordi Mallorca
På sydöstra sidan av Mallorca finns en 50m-pool, duktiga simcoacher, flacka vägar, alternativa berg och ett utmärkt klimat. Jag känner till stället och har pratat med ledarna som arbetar där. Förmodligen skulle jag utvecklas riktigt mycket av den miljön. Framförallt skulle jag förbättra min simning enormt.

Sports & Leisure Club, Phuket Thailand
I Asien är det billigt, klimatet verkar lovande och anläggningarna är förträffliga. Här skulle jag kunna ha min träningsbas under några månader för att satsa på Halv-Ironman i Asien. Det finns en rad fina tävlingar som jag skulle kunna satsa på.
Ett stort fel är dock Jurgen Zäck. Han är tränare och ledare på plats. Under 2006 avslutade han sin triathlonkarriär med en dopingavstängning. Han stängdes av två år för otillåtna preparat i kroppen. Jag kan inte begripa vad han gör på ett sådant ställe. Om jag ska dit vill jag veta att jag inte behöver dras med honom.

USA
Jag har ingen närmre plan än själva landet. Det är billigt och lär så förbli. Här skulle jag dessutom förbättra min engelska ordentligt. I Nordamerika finns tre gånger så många Ironman-tävlingar att välja mellan jämfört med Europa.
Om jag ska åka hit kan jag bara stanna i tre månader. På Mallorca skulle jag kunna stanna i 5 månader. Ju längre tid jag kan vara borta, desto bättre. I USA behöver jag även hitta något träningscenter som kan liknas med de två ovan nämnda. Helst utan Zäck eller någon synonym.

Är det någon som har förslag på ett bra center i USA? Eller någon annanstans?

Allt lutar åt Mallorca just nu. Samtliga alternativ känns helt okej och utvecklande. Idas åsikt väger tungt. Hon är inte stormförtjust i den lilla byn på Mallorca sydligaste del. Men hon skulle nog ändå trivas där ett tag.
Jag fick frågan om jag inte tycker det känns konstigt att inte ha något riktigt hem. Faktum är att jag har ett hem i Sverige. Jag är bara sällan där. Övrig tid är jag iväg och tränar, tävlar eller arbetar med läger. Den plats som jag kallar för ”hem” är den plats där jag och Ida befinner oss samtidigt.

4 Comments

 • Jag var på läger i sant jordi -11. Bra anläggning, engagerade ägare med OS-deltagande i bagaget ;) Populärt ställe att hålla simläger på. Brittiska landslaget skulle vara där samtidigt som oss vilket var grymt peppande, det visade sig senare vara deras paralympicslandslag…

 • Jag har inte varit där själv men har i alla år jag hållit på med triathlon hört enormt mycket bra om Boulder, Colorado. Ska tydligen vara ett av de absolut bästa ställen i världen för detta ändamål och något slags triathlonmecka i USA. Är inte hundra på klimatet dock. Kanske inte funkar året runt?

 • Hej!
  Jag tror du skulle få ett större nätverk, bättre PR och växa mer som människa i USA än på Mallorca. Tävlingarna är avgörande och om det är lättare att tävla (fler tävlingar) i USA (där du förstår språket och inte cyklar eller springer fel) så tror jag att mycket talar för det. Du är en rastlös själ. Prova när du är ung, testa något nytt. Är det kass, tja då har du ju Mallis i bakfickan.

  Jag tycker som Micke, Boulder är spännande, det händer otroligt mycket där och du kanske kan få en alternativ karriär vintertid med längskidor och Ida får lite mer stimulerande tillvaro när Ni båda behärskar språket.

  Alltså, kolla Boulder, Colorado!

  Michel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.