Idag körde jag ett riktigt fint backintervallpass över bergen mellan Es Capdella och Andratx. Det gick bra, vilket gjorde mig förvånad. Igår hade jag en stenhård dag på cykeln. 5h i stormbyar. Jag var helt slut när jag kom hem och skuttade i löparskorna. Att jag därför skulle frihjula i serpentinerna idag var oväntat.

Jag kände mig som Vandenbroucke måste känt sig här. Dock utan samma ”mineralintag”.

Vandenbroucke var, enligt rykten, inte helt hundra mot slutet av sin karriär. Om det var doping eller han själv är oklart. Doping var dock synonymt med den blonde belgaren. En av hans sista tävlingar gick i Italien. Det var egentligen inte meningen att Frank skulle vara med. Det var heller inte enligt reglerna. För att få starta hade Vandenbroucke förfalskat sin licens. Hans ålder var på licensen 22 och fotot var ett nedladdat foto på Tom Boonen. Under U23 tävlingen höll Vandenbroucke i taktpinnen. Han drog klungan i 45 km/h i snitt under 19 mil. Sedan bröt han 150 meter före mål och åkte hem för att slippa frågor.
En annan licens-sägen kommer från gårdagens bloggposande Balck. Det sägs att han en gång har retat upp några kommisarier i Tyskland genom att ha klistrat in en bild på Kalle Anka i sin licens. Kommisarierna kunde inte neka honom start eftersom han hade sitt pass med sig. Jag har bara hört detta via omvägar. Men jag hoppas, vill och tror att det är sant.

De kommande dagarna innan Half Ironman Lanzarote ska jag bara försöka bibehålla formen. Jag är inte i toppform. Eventuellt skulle jag kunna bli något bättre om jag körde ett par riktigt hårda pass till. Men då riskerar jag också att förvärra ryggproblemen. Jag vill inte riskera att missa min sista tävling på året. Beslutet var enkelt och vettigt.

Jag har lyckats med konststycket att boka billigt boende nära starten på Lanzarote. Ida och Jag kommer bo i en stor finca vars gästrum fungerar som hotell. Det verkar charmigt. Lanzarote ska bli en intressant ö att uppleva. Det jag hört hittills är att ön, som är en stor sten, ska bjuda på motvind och kantvind. Det lär knappast slå stormen som jag utmanade igår.

Även inför denna tävling håller jag på att gå ner i vikt. Jag kommer tappa det kilot jag gick upp under den sista frukosten på Hilton i Madrid. Med 72,5 i tävlingsvikt kommer jag att springa lätt och flyga fram uppför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.