Om knappt tre år går VM i långdistanstriathlon i Motala. Sveriges Motala! Det Motala där jag gått i skolan, lärt mig simma och spytt efter intervallpass.

The biggest event on the ITU long distance triathlon calendar will be staged in Motala, Sweden in 2015. Situated between larger cities Stockholm and Gothenburg alongside beautiful Lake Vattern, Motala will become the second Swedish city to stage the ITU Long Distance Triathlon World Championships, with Sater having hosted the 1999 and 2004 championships. /ITU Triathlon

Jonas Colting slutade 4:a i EM 2005 som gick i Säter. Nu är det åter Sveriges tur att anordna ett mästerskap. Denna gången VM i Motala.

Distansen för VM i långdistans är 4 km simning, 120 km cykel och 30 km löpning.

Jag har tidigare funderat på att övergå mer till längre distanser under 2015. Nu sätter jag upp den tävlingen som mål. Först och främst ska jag bli uttagen. Därefter ska jag bli såpass bra att jag kan stå för underhållningen den dagen.

Detta är betydelsefullt för svensk triathlon. Jag är än mer motiverad nu än tidigare. Grattis till Svenska Triathlonförbundet och Motala stad!

5 Comments

  • Nu blir jag förvirrad, har alltid tänkt att det är Ironman Kona/Hawaii som också gäller som VM i långdistans inom Triathlon. Har jag snurrat till det? Skoj hursomhelst med en stor tävling i Sverige, triathlon går framåt med stormsteg.

    • Ironman-VM på Hawaii är över Ironmandistans, 3,8 sim, 180 cykel och 42 löp. ITUs låndistans-VM går över 4 sim, 120 cykel och 42 löp. Ironman är en större och tuffare titel. ITUs VM är dock officiellt VM i triathlon.
      Du har rätt i det du skriver. Du är också förvirrad med all rätt. Det är fler som är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.