Jag är allergisk mot de orden. Nya möjligheter finns varje månad, varje vecka och varje dag. Problemet är bara att perspektivet av tillvaron inte verkar vara detsamma övriga året. Att använda det nya året som start på en förändring kan säkert hjälpa många. Men helhetsperspektivet över tillvaron bör vara lika god under hela året. Det öppnar upp för fler förändringar och bättre vägval.

Under 2013 kommer jag spendera mycket tid på Mallorca. Det lutar åt en eller två långa perioder under vintern/våren/försommaren. Sedan får jag se vad jag gör. Rent tävlingsmässigt ser det bra ut, träningsmässigt ser det riktigt bra ut och arbetsmässigt verkar det bli ett bra år.

Arbetsområden 2013:

 • Webbshop, försäljning av mina favorittriathlonprylar som saknas på marknaden
 • Personlig träning med inriktning En Svensk Klassiker, triathlon och cykel
 • Träningsläger på Mallorca i vår och i Sälen i sommar

Skillnaden mot tidigare är att jag inte längre föreläser särskilt mycket. Självklart beror detta på att jag inte är hemma i Sverige särskilt mycket. Tillägget blir en webbshop som jag och Ida driver tillsammans med mellanhänder i Sverige. Vi kommer även att lansera denna webbshop som en mobil butik senare. Då menar jag inte en butik där vi säljer telefoner utan en butik som vi kan förflytta till evenemang som lockar köpare.

Tävlingsplan 2013:

 • 7 april, Tristar 111 Mallorca
 • 11 maj, Tomas Cook Half Ironman, Mallorca
 • 16 juni, Berlin Half Ironman
 • 11 augusti, Wiesbaden Half Ironman European Championship
 • (1 september, Tristar 111 Monaco)
 • 22 september Tristar 111 Madrid
 • 5 oktober, Lanzarote Half Ironman

Min preliminära tävlingsplan har förändrats en del. Tävlingarna som går på spansk mark har jag bra koll på och bör prestera riktigt bra på samtliga, framförallt de som går på Mallorca. Tyskland är ett bra land att tävla i. Det är billigt att resa dit, oavsett om resan går från Mallorca eller från Sverige. De två tävlingarna är bra och hårda. Jag kommer inte ha särskilt stor chans på bra resultat. Däremot kommer jag kunna lära mig en del inför kommande år.
Om jag åker till Monaco eller inte beror mest på ekonomin samt min deal med Tristar. Banan passar mig och jag vill gärna uppleva staden igen.

Träningsplan 2013:

 • Fokus på simning i sin helhet
 • Fokus på löpning där jag finner ett högt men hållbart tempo för 21 km
 • Styrketräning för att bygga starkare ”svaga länkar”

Träningen kommer att prioriteras till 100%. Allt annat kretsar kring träningen och tävlingarna. Framförallt kommer jag att träna mycket på Mallorca. Det ger mig en oerhörd fördel gentemot många konkurrenter. För att slippa sjukdomar och problem med lungor kommer jag vara mer noga med boende, både under tävling men även under träning. Hög luftfuktighet har kostat mig alltför mycket under 2012.

Tristar Madrid 111, top 3, podium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.