Idag insåg jag att vi åker tillbaka om drygt en vecka. Vi åker nästa lördag till Mallorca igen. Det börjar kännas mer och mer som ett hem. Jag har egentligen inte haft något hem sedan jag var barn. Allt resande utan fast punkt har fått mig att se mig själv som hemlös eller snarare rastlös och därför hemlös.

På Mallorca börjar jag träna riktigt ordentligt igen. Hur min träning kommer se ut ska jag gå igenom under nästa vecka. Jag har först några träningsscheman att skriva innan måndag. Det ska bli fantastiskt kul att komma ner och att komma igång. På Mallorca finns inget som stör. Ingen snö, inga svindyra träningskort eller möten. Äntligen kommer jag att kunna följa ett träningsschema utan att ryggen stör mig.

Jag har precis varit hos sjukgymnasten och sedan styrketränat. Efter några veckors styrketräning är jag betydligt starkare. Jag kan göra 2 set med 5 reps av chins där jag har 20 kg som hängande extravikt.
En bortglömd ”detalj” när det gäller styrketräning för konditionsidrottare är resultatet. Ofta mäts effektiviteten av styrketräningen med styrketräning. Om någon exempelvis gjort sit-ups bör denne efter några veckors träning kunna göra fler sit-ups. Har personen ifråga då blivit en bättre konditionsidrottare eller bara blivit bättre på att göra sit-ups?

Styrketräning Marklyft, PT-huset Borås

I dagarna har även webbshopen börjat ta ordentlig form. Flera av leverantörerna är klara och de kommer snart få fler beställningar. Det är dock många som är rädda för e-handel. De verkar inte se hur handeln utvecklas och försöker påverka konkurrensen genom begränsningar. Slutresultatet blir att de antingen blir utkonkurrerade eller tvingas ändra begränsningarna för att inte bli utkonkurrerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.