På söndag kör jag min andra tävling för året. Återigen är det en mindre ”träningstävling”. Jag kör duathlontävlingen som ett rejält träningspass. Distansen är 5km löp, 22 km cykel och 2,5 km löp.

Jag missade den förra tävlingen som gick den 10 februari. ”Storken” vann den före spanjoren som jag sprintade ut när jag vann i Artà. Han sprang inledande 5 km på 15:16 min, cyklade 18 km på 27:30 min och avslutade med 2,5 km på 8:02 min. Det är imponerande. Vad min favorit ”apan” höll på med är oklart. Förmodligen försatte han sig själv i schack matt. Kul att motståndet är hårt även om man varit 5a på VM i duathlon. 10 pers under 15:30 på inledande löpningen talar om konkurrensen.

Till helgen är det en snabb inledande löpning som gäller. Därefter ska jag växla ifrån ”Apan” och cykla ifrån ”Storken”. Under den avslutande löpningen ska jag hålla mig kring mina kvarvarande konkurrenter för att spurta ifrån dem på upploppet. Spännande och underhållande.

Självklart ska jag vinna.

Andreas Lindén Artà Duathlon
Sliten efter målgång i Duathlon Artà

Idag simmade jag ett maxintervallpass i Calvia simhall. Som vanligt var jag ensam i vattnet. Snabbaste 50m-intervallen gick på 29 sek. Det var bättre än jag hade väntat mig. Det var först på tredje intervallen jag lyckades hitta ett högre tempo. Under de tidigare två intervallerna var jag ”fast” i mitt 100m-tempo.

  1. 32 sek
  2. 32 sek
  3. 30 sek
  1. 30 sek
  2. 30 sek
  3. 29 sek

Simpasset tog 30 min och blev totalt 1100 meter. Det är extremt kort. Jag har aldrig simmat längre än 15 km under en vecka en enda gång i mitt liv. Normalt simmar jag högst 10 km totalt per vecka. Säkerligen är det många triathleter och simmare som undrar vad jag håller på med. Å andra sidan undrar jag vad de håller på med. Jag planerar att skriva mer om tid och kilometerhets imorgon.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.