Även under 2013 kommer jag att cykla på Canyon. Återigen är det en Speedmax som gäller. Men skillnaden från förra året är markant. I år kör jag på Canyons senaste triathloncykel Speedmax CF 9.0 PRO.
Denna cykeln är utrustad med elektronisk Dura Ace vilket gör att jag kommer kunna växla utan att flytta armarna i uppförsbackar och helt utan att anstränga mig på platt underlag. Det kommer jag tjäna mycket på. Dessutom kommer den multijusterbara ”styrtappen” ge mig oändliga möjligheter att hitta en perfekt position. Jag kommer även enkelt att variera min sittposition beroende på banprofil och distans.

Canyon Speedmax CF 9 Pro Triathlon time trial bike 2013

Specifikationer:

Vikt – 7,8 kg
Växelgrupp – Shimano Dura Ace 9070, elektroniska växlar
Hjul – Reynolds Strike/Assault, kanttråd
Däck – Continental Grand Prix TT
Styre – Canyon
Styrstam – Canyon
Sadelstolpe – Canyon
Sadel – Selle Italia SLR Tri Gel

Pris 51 000 kr

Tillägg:

Hjul – Zipp 808, tub
Vid tävlingar utan alltför mycket kurvor och backar kommer jag att använda Zipp 808 Firecrest.

Zipp 808 Firecrest Tubular, pair

Bakhjul – Zipp Super-9, tub
Under de långa och förhållandevis lättåkta Ironman-tävlingarna kommer jag att använda ett Zipp Super-9 diskhjul för att spara ännu mer tid.

Zipp Super 9 Tub Disc

Däck – Zipp Tangente
Zipp Tangente är skapta för att ge aerodynamiska fördelar i kombination med Zipps Firecrest-hjul.

 zipp tangente tubdäck

Däck – A. Dugast Speed Diamond Silk
När banorna är knixiga kommer jag att använda ett annat tubdäck både fram och bak. Detta för att få extra grepp i kurvorna. Zipp Tangente är mer aerodynamiska men A. Dugast har världens bästa väggrepp.

A. Dugast Speed Diamond Silk

Sadel – Selle Italia Optima Teknologika
På kuperade tävlingar samt under mina Ironman-tävlingar kommer jag att använda en annan sadel. Selle Italia Optima är byggd helt i kolfiber med ett integrerat flaskställ direkt bakom sadeln. Detta sparar mig 200 gram samt mycket aerodynamik.

Selle Italia Optima Teknologika

Vevparti – SRM Dura Ace 9070
När vevpartiet väl finns tillgängligt kommer jag att använda detta till träning och tävling. Jag kan använda det för att mäta hur många watt jag producerar på cykeln. Ett måste för att kunna tävla och träna strategiskt.

SRM Dura Ace 9000 wattmätare

Övriga prylar presenteras imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.