Igår presenterade jag säsongens cykel. Idag är det dags för resterande prylar. Allt som finns nedan kommer jag att sälja i min webbshop. Likadant säljer jag allt från gårdagen i shopen förutom cykeln från Canyon (endast på Canyon.com) och sadeln från Selle Italia (utgående modell, tyvärr).

Mina löparskor kommer från Zoot. Jag har använt deras produkter under hela förra säsongen och är supernöjd. Zoot är inriktade på triathlon vilket gör att deras skor är 100% anpassade för snabba växlingar.
Jag kommer att variera mellan Zoot Ultra Speed 3.0 och Zoot Ultra Race 4.0 beroende på längd och underlag. Ultra Speed går snabbare att få på sig, dessutom är vikten på låga 187 gram. Ultra Race tar någon sekund extra i växlingsområdet och väger 238 gram. Just nu lutar det åt Ultra Speed 3.0 på nästan alla tävlingar. Jag har använt mig av fjolårets modell – Zoot Ultra Speed 2.0 på samtliga träningspass och tävlingar i år.

Zoot Ultra Race 4.0 löparskor till triathlon

Zoot Ultra Race 4.0, 238 gram

Zoot Ultra Speed 3.0 löparskor till triathlon

Zoot Ultra Speed 3.0, 187 gram

———————————————————————————————————————————————–

Våtdräkten jag kommer ha under säsongen är också från Zoot. Det är den finaste varianten Prophet WetZoot. Javier Gomez använder sig av samma modell. Jag simmar kanske inte lika snabbt som han men under 2013 flyter jag i alla fall lika bra.

Zoot men's Prophet wetzoot våtdräkt från Zoot

Prophet WetZoot

———————————————————————————————————————————————–

När jag simmar i öppet vatten behöver jag ha ett par riktigt bra simglasögon. Därför har jag valt Finis Surge Polarized. De anpassar sig efter ljuset och kommer hjälpa mig att alltid se bra i vattnet.

Simglasögon Finis Surge PolarizedFinis Surge Polarized

———————————————————————————————————————————————–

Tyvärr är det väldigt få tävlingar där jag kan använda min egen badmössa. Men när det väl händer kommer jag använda en hydrodynamisk badmössa från Finis. Hydrospeed Dome kan jag kanske bara använda på motionslopp där jag egentligen borde använda tomteluva som handikapp. Men förhoppningsvis har jag nytta av den någon gång. Om inte annat kanske den kan ge mig någon sekund mindre på mina simtest.

Finis Hydrospeed Dome badmössa

Finis Hydrospeed Dome

————————————————————————————————————————————————-

Även i år kommer jag att ha kläder från Kalas. Framförallt kommer jag att tävla i min hela triathlondräkt från dem. Den sitter grymt bra, är aerodynamisk och bekväm på sadeln.

Uppvärmning Ican Triathlon

———————————————————————————————————————————————–

När det kommer till val av cykelsko är jag lite kluven. Jag har tre alternativ som samtliga är från Bont. Till kuperade tävlingar funderar jag på Bont Zero+. Det är ingen triathlonsko egentligen. Men jag är mycket snabb på att få på mig ett par vanliga landsvägsskor. Med sina 170 gram och fantastiska aerodynamik är detta ett eventuellt val till kuperade halv IM-tävlingar. Självklart plockar jag av gå-skydden fram och bak.

Alternativ nummer 2 är Bont Crono. En sko specialdesignad för tempo men som förbjöds av UCI. Jag kommer att testa denna, byta snörning och se ifall jag kan växla snabbt i den. Original är skon utrustad med vanliga skosnören. Jag byter dessa till snabbsnörning och ser ifall jag kan få det att fungera. Om jag lyckas bra kommer jag att använda den under platta halv IM-tävlingar.
Det sista alternativet är Bont’s egentliga triathlonsko Bont Sub 8. Skon är optimal för snabba växlingar. Aerodynamiken är dock sämre än Crono och vikten högre än Zero+.
Jag kommer att träna mycket växlingar under året och alltid ta tider. Därefter ska jag räkna ut exakt vilken sko som ger mig snabbast totaltid för varje tävling.

Bont Zero+ 2013

Bont Zero+

Bont crono cykelsko

Bont Crono

BONT Sub 8
Bont Sub 8

———————————————————————————————————————————————–

Igår glömde jag även att presentera mina pedaler. Jag kommer använda ett par aerodynamiska pedaler från Look på cykeln. Allt för att spara mig en extra halvminut under 90 km.

Look Keo Blade Aero pedaler

Look Keo Blade Aero

———————————————————————————————————————————————–

Eftersom jag reser extremt mycket behöver jag en bra cykelväska som jag kan lita på. Tidigare har jag haft ett antal billiga varianter som gjort min flygresa till ett nervositetstest. Under kommande år kommer jag använda Scicon Aerotech. Väskan har 10 års garanti och lär hålla under hela min karriär.Sci Con Transport bike

———————————————————————————————————————————————–

Utöver detta ska jag ha hjälmar och glasögon också. Än så länge är jag inte riktigt säker på vad. När det gäller hjälm är jag dock 90% säker på att använda samma speciallackerade hjälm som förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.