På söndag är det dags för de Baleariska Mästerskapen i duathlon. Jag står återigen längst fram på startlinjen med blicken på segern. Det är dock många som blickar på segern på söndag. Alla kommer också hålla ett öga på mig. För att inte säga att alla kommer köra mot mig. Precis som sist. Jag tackar och tar emot. En träningstävling kommer aldrig att bli tuffare än så här.

elsueco

 

– Ingen återvändo!! Raka vägen till slakt ;)
– För svensken !!

Distansen är olympisk och drafting är tillåten.

10 km löpning – 3 varv på en 3,33 km lång bana
40 km cykling – 3 varv på en 13,33 km lång bana
5 km löpning – 2 varv på en 2,5 km lång bana

Cykling på Mallorca, Can Picafort
Tävlingen är helt pannkaksplatt.

Sedan i onsdags har jag kört 12 intervallpass. Det bör kännas under tävlingen. Men jag tror att den positiva effekten kommer jämna ut den negativa. I alla fall om jag planerar väl och håller min strategi.

Just denna strategi kan jag inte nämna denna gången. Jag har alltför många spanska besökare på sidan för att lägga upp den i förtid. De behöver inget handikapp. De är alldeles för bra för det!
Jag kommer avslöja min taktik efter start här på bloggen genom ett tidsinställt inlägg. Ida avslöjar resterande hemligheter under tävlingen. Som vanligt följer hon med och livetwittrar. Vi vill gärna ha tips på saker som saknas i liverapporteringen.

Något som känns skönt är att jag tävlar med 100% inställning mot seger trots att tävlingen egentligen inte är betydelsefull för mig. Mitt sikte håller jag mot Tristar 111 Mallorca den 7 april samt Thomas Cook 70.3 Ironman den 11 maj.

Detta blir min sista träningstävling innan säsongsstarten. Resterande tävlingar i mars har flyttats till fel datum. Därför blir nästa tävling Tristar 111.

Mitt i Borås Triathlon 2010

Det är en betydligt mindre variant av 2010 års superform som kommer tävla i sommar. På bilden ovan tävlar jag i Borås Triathlon, fortfarande ovetandes om att jag en dag skulle satsa 100% på triathlon. Det enda jag hade i fokus var Superklassikern som gick helgen efter. Jag blev 4a på tävlingen men klarade Superklassikern.

Om någon är på ön och vill vara med kan man anmäla sig här. Anmälan kostar 25 euro och inkluderar hur mycket som helst. Om man har en svensk triathlonlicens går det bra. Klicka bara i att ni har Fetrib-licens när det valet dyker upp. Utan licens från något triathlonförbund kan man ändå deltaga med hjälp av en endagslicens för 5 euro. Då får man dock starta i motionsklassen.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.