De första törstiga britterna har anlänt för en annan typ av träningsläger än mitt. Magaluf är de flestas huvudmål. De verkar inte bry sig om att bara strippklubbarna har öppet i mars. Eller också är det just det de bryr sig om.

Själv var jag i Magaluf och körde en miniduathlon på löpararenan. Dessa minitävlingar ska inte blandas ihop med mina träningstävlingar. Dagens minitävling hade endast en startande – jag. Arrangör – jag.

Dagens distans var följande.

  • 2,5 km löpning
  • 11 km cykel
  • 1 km löpning

Det blåste ordentligt men värmen var påtaglig och solen skämdes inte. En perfekt dag för miniduathlontävling.

Andreas Lindén, löpning magaluf friidrottsarena mallorca

Inledande löpningen var kontrollerad även om vinden ville annat. Åt ena hållet höll jag ner mot 2:50-fart och åt andra hållet upp mot 3:20-fart. Jag har väldigt svårt att hitta rätt tempo under all löpning som skiljer sig från 15km/h 4min uppför 8% på löpband. Det är ett medvetet val. En del av en periodisering med ett högre syfte än ”just nu”.
Känslorna är blandade. Vanan säger mig att jag springer för snabbt samtidigt som fysiken säger att jag springer för långsamt. Båda har fel. Jag är mycket bättre än förut men jag kan inte hålla samma belastning i 2,5 km som jag gör på mina korta intervaller.

Som några av er kanske ser har jag en del löpteknik att arbeta med. Jag springer snabbt men inte teknikmässigt på topp. Det betyder att jag kan bli ännu snabbare genom ganska enkla korrigeringar.

Cyklingen gick snabbt. Jag hade inga problem att snitta strax över 40 km/h på linjecykeln. Även här är känslan delad. Vanan vill dra ned på tempot något och använda tyngre växlar samtidigt som fysiken vill öka både hastighet och kadens (pedalfrekvens).

Den avslutande löpningen gick mycket bra. Jag kunde enkelt och kontrollerat springa under 3 min på den avslutande och enda kilometern. Cyklingen kände jag inte av märkbart.

  • 2,5 km löpning – 7:58 min
  • 11 km cykel – 16:20 min
  • 1 km löpning – 2:58 min

Magaluf Arena Löpning, Andreas Lindén

Bäst av allt – Jag vann!

På söndag blir det annorlunda. Jag är fortfarande själv. Men jag har 200 mallorquiner som tävlar mot mig. Det ska bli intressant att se hur jag reagerar på en så lång tävling. Hittills har jag inte tävlat eller tränat längre än 1h.

Löpning på friidrottsarenan i Magaluf

Veckans stora besvikelse är att Tristar 111 Mallorca har kastat in handduken. Tävlingen har tagits över av en lokal arrangör. Banorna är desamma och arrangemanget är i princip detsamma. Tyvärr tror jag att flera av de bästa konkurrenterna väljer andra tävlingar. Jag är inte säker men jag misstänker att de som ännu inte bokat resa/boende åker någon annanstans. Förhoppningsvis kom avbokningen för sent från arrangören vilket kanske leder till att många av de bästa åker hit ändå. Annars håller jag tummarna för att den nya arrangören är seriös och bjuder in proffs för bra konkurrens.

Podium Tristar Mallorca 2012

Tristar Mallorca 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.