Morgonen startade i El Toros förbjudna ”militärområde” med 5 km löpning. Troligtvis har det inte varit någon militär i området sedan andra världskriget. Men området är förbjudet för allmänheten. De som bor i området bryr sig inte. Det är alltid folk där för att vandra. Dock inga turister. Jag anar att det är så Calvia kommun vill ha det.

Andreas Lindén springer på Mallorca 2013

Jag gillar att springa lugna löppass i extremt kuperad och svår terräng. Eftersom jag måste anpassa mitt löpsteg efter terrängen tvingas jag ta höga kliv, korta kliv, smala steg etc. Jag gör alltså mer gymnastiska rörelser vilket ger mig bättre rörlighet och ”vakenhet” i benen. Stigarna som jag sprang i El Toro idag var helt klart i svåraste laget. För mig går det fint. Men jag skulle aldrig ta med någon mer löpare för en löptur där jag sprang idag.

Andreas Lindén löpning i El Toro, Mallorca

 

Andreas Lindén springer i El Toro på Mallorca, löpning

 

Löpning El toro MallorcaFoto: Ida Carlsson, Hemsida/Portfolio – Blogg

Efter löpningen begav jag mig direkt till simhallen för 20 min lätt simning. Syftet med simpasset var att upprätthålla en god teknik trots lite simning under den senaste veckan. Jag fokuserar på två grenar i taget. Denna period har simning varit underprioriterat i förmån för mer löpning och cykel.

Hemkommen efter passen åt jag frukt till frukost. Simon rekommenderade just frukt. Jag vet inte om jag tog honom på för stort allvar när jag åt 4 apelsiner och 5 kiwis tillsammans med 2,5 dl yoghurt.

Imorgon tävlar jag i Baleariska Duathlonmästerskapen i Can Picafort. Hård konkurrens, snabba banor och ett stort startfält väntar. Jag har kategoriserat tävlingen med 3 av 10 poäng. Det innebär att tävlingen är en träningstävling och att jag kommer att anpassa tävlingsupplägget efter min träning. Målet är oavsett att vinna. Jag har en klar plan över hur jag ska lyckas med det.

Starten går klockan 09:30. Jag bör vara i mål 1h 50min senare.

Följ tävlingen live:

Twitter: @lindenandreas – Ida uppdaterar live från tävlingen
Instagram: @lindenandreas

Uppföljning efter tävlingen:

facebook.com/andreaslinden.se – jag uppdaterar efter målgång
andreaslinden.se/blogg – jag uppdaterar när jag kommit hem

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

6 Comments

 • Du tolkade mig perfekt :). Frukt lagrar effektivt in energi i form av glykogen i levern samtidigt som det innehåller fantastiskt mycket näring, magi för de som tränar hårt.

 • För övrigt tycker jag svensk frukt och grönt borde klassas som prestationsnedsättande preparat i jämförelse med mallorcansk frukt.

 • Tack så mycket Axel :).

  Precis som Niclas skriver i artikeln är det så att det för idrottare faktiskt kan visa sig att vara dåligt att inta för höga doser av vissa vitaminer och framförallt då C-vitamin det verkar hämma adaptionen efter träning. Det är här en balanserad kost kommer in, att överdosera något i längden är sällan bra och gång på gång är det bevisligen dåligt, det är därför jag starkt avråder Andreas att ta sportdryck från t.ex. Enervit som innehåller mängder med just antioxidanter under träningen. Det är direkt kontraproduktivt för anpassningen till träningen.

  Men när det kommer till uppladdning inför en tävling är jag all in för frukt och kolhydratrik mat gärna direkt efter ett fastande träningspass för att fylla på alla depåer inför kommande aktivitet. Samma är det efter riktigt tuff träning och tävling där immunförsvaret kan vara kraftigt försvagat att jag rekommenderar en balanserad kost och gärna frukt. Men precis som de skriver i artikeln är det kanske inte så smart att leva på det före under och efter varje gång du tränar :).

  //Simon

  • Ja, det återstår att se vad forskningen kommer fram till…

   Kanske det mest optimala är att käka kolhydratsrika livsmedel som är fattiga på antioxidanter direkt efteråt, t.ex. bröd eller pasta (men utan ägg i). Sedan efter x antal timmar äta mat med antioxidanter i. Tror att det skulle krävas många studier för att säga något konkret om vad som är absolut optimalt och inte. Skulle inte förvåna om det är ytterst liten skillnad oavsett när man får i sig antioxidanterna.

 • Vad Niclas är väldigt noga med att poängtera och det inte ska dras för stora växlar till just frukt och grönt bara för att ett överdrivet intag av antioxidanterna E och C har visat sig minska effekterna. Försöka undvika näringsämnen för att hoppas på extra träningseffekt är som att bita sig i röven är skulle jag vilja påstå. Däremot undvika precis som han skriver tillskott för att försöka öka effekten.

  Jag tror däremot att det säkerligen är en mycket liten skillnad i när man får i sig näringsämnena, många är fettlösliga och de andra kräver en obalanserad kost över lång tid för att brist ska yttra sig synlig påverkan. Så på samma sätt tror jag inte att det på något sätt kommer komma i studier som föreslår förespråkar näringstajmning, med noggrannhet på ett par timmar. Ät oraffinierad kost, sköt din träning och håll motivationen uppe:).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.