Detta är ett tidsinställt inlägg. Själv har jag redan startat Baleariska Mästerskapen i Duathlon. Distanserna är 10 km löp, 40 km cykel och 5 km löp.

Min taktik är följande:

Inledande löp 10 km
Förmodligen kommer 2-3 snabba löpare springa ifrån övriga duathleter. Imorgon har jag säkerligen kraft nog att gå med den tätgruppen. Men jag kommer att vänta och vara kall för att spara energi. Dessutom vill jag inte springa totalt 15 km maximalt imorgon.
Det som skulle kunna ställa till det är om min grupp blir för liten och måste vänta in fler cyklister. Efter att ha kikat på startlistan verkar det som att en större grupp kommer att bildas bakom. Precis som i Binissalem.

Cykel 40 km
Cykelsträckan är alldeles för lång för att en liten grupp ska hålla undan i täten. På en pannkaksplatt bana kan ett samarbete av 10-12 cyklister jaga in upp mot 8 minuters försprång på 2-3 cyklister i täten. Det är långt mer än vad som behövs.
Banan är som sagt helt platt. Det ska heller inte blåsa något imorgon vilket gör att cyklisterna lätt kan hänga med bakom mig, även om jag ger allt. Om det däremot visar sig att några duktiga konkurrenter börjar bli trötta kommer jag att attackera gång på gång under sista milen för att köra ifrån dem eller i alla fall trötta ut dem.
Problem kan uppstå om det visar sig att min grupp vägrar köra ikapp framförvarande och enbart tittar på mig. Det känns långsökt och det är just därför jag väljer att spela på den taktiken.

Avslutande löp 5 km
Troligtvis går en stor samlad grupp in i växlingsområdet samtidigt. Jag måste verkligen hålla mig till regelboken här, även om inte alla andra gör det. Trots ett långt lopp har jag som mål att springa sista 5km under 16 min. Lyckas jag med det borde jag vinna, även mot de som sprang ifrån mig sist. Jag har svårt att tro att de orkar efter den längre cykelsträckan. Särskilt inte om de försökt hålla undan under cyklingen. Jag ska börja med att ta Fidalgos (den snabbaste mallorquinen) rygg och sedan låta honom försöka springa ifrån mig. När han tvingas sänka tempot sticker jag.

Följ liverapporteringen på twitter @lindenandreas

Jag lovar att göra allt för att vinna igen!

Seger Artà Duathlon Andreas Lindén
Mållinjen i Artá Duathlon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.