I måndags valde jag att dölja mina två senaste inlägg för allmänheten efter att ha blivit hotad att stämmas av Colom för att jag vägrar erkänna honom som segrare. Jag fick ett mail där det stod vad man skulle stämma mig för. Tanken var att jag skulle läsa igenom mina inlägg en gång till för att se om de stämde in i någon paragraf. Det gjorde de inte. Inte ens nästan.
Jag ska översätta dem till engelska för att undvika några missförstånd. Att översätta från svenska till spanska i Google Translate kan få många att missa detaljer. Och i detta fall är detaljer mycket viktiga.

Under de senaste dagarna har jag fått mail och meddelanden från Mallorquiner som håller med mig. De instämmer i det tysta. Kanske för att de råkat ut för samma sak?

Min försiktighet innebär inte att jag ändrar ståndpunkt. Den innebär heller inte att jag inte kommer säga vad jag tycker. Jag ska bara se över hur jag uttrycker mig innan jag spelar vidare.

Jag har energi att lägga på sånt här. Jag tar tid att lägga på sånt här. Dessvärre har jag inga ekonomiska resurser att lägga på sånt här. Att enbart fokusera på mig själv är en utväg. Men jag är ingen travhäst med skygglappar. Jag ser mina konkurrenter runt omkring mig. Att fokusera på mig själv innebär att fokusera på den rättvisa jag tilldelas. Och i detta fallet protestera mot den eftersom jag inte är nöjd.
Om alla alltid hade ”skött sig själva” skulle kvinnor varken fått rösta, köra bil eller springa marathonlopp. För att det ska hända något måste någon, eller helst några, ta initiativet.

När jag hunnit översätta inläggen lägger jag upp dem igen. Det kan dock dröja några dagar i och med att jag håller i träningsläger nu samtidigt som jag tränar på egen hand.

calaratjada_prispall4

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

6 Comments

 • Jävligt trist att du ska ens ”behöva” vara försiktig. Klart förståligt dock, då en stämmning kan ta fokus ifrån sånt som du vill göra.
  Personligen tycker jag det är viktigt att ”sånna som du” (dvs. folk i idrotten/tävlingsklass) visar vart skåpet skall stå när det gäller doping etc.
  Keep up the good work, som man brukar säga.

 • Stå på dig! Jag har länge förvånats över att rena cyklister inte har protesterat högre mot sina fuskande konkurrenter. Jag har tagit det som rädsla då det är ingrott överallt i sporten och de vill ha kvar sina jobb. Du gör ett gott jobb för att visa att triathlon-sporten inte är lika illa. Hoppas du får med dig fler rena som vågar säga vad de tycker!!

 • Colom visar samma attityd som Armstrong; hotar alla som vågar säga sanningen. Fakta är ju att han använt Epo, och självklart använder det nu med tanke på övermänskliga prestationer, det räcker ju med att skriva, som du gjorde med versaler att han åkte ifrån dig med 5 min på cykeln för att förstå att han dopar sig. Du gör helt rätt, cyklingen har ju varit rutten så länge just för att så få vågat säga sanningen

 • Andreas,
  Du kan titta på hur Greg LeMond med flera uttryckt sig genom åren i relation till Lance Armstrongs ”prestationer” så känner du igen dig. Det kom till ett mycket högt pris för honom.

  Han förlorade sponsringen från TREK, han blev hotad av personer som representerade Armstrong (som han talat med i förtroende) som visste mörka personliga fakta om LeMond (han hade råkat ut för sexuella övergrep som barn, något man hotade att gå ut med publikt för att genera honom om han inte höll tyst.

  Den tid vi lever i med ökad medvetenhet hos allmänheten om Preformace Enhancing Drugs (PED’s) och dess omfattning inom elitidrott (cykel, längdskidor) samt alla erkännanden från Tyler Hamilton, David Millar med flera lämnar onekligen utrymme för öppen reflektion.

  Det enda säkra är att kunskap är makt. Dessutom krävs en stor dos pedagogiskt intresse och retorisk förmåga, saker som ligger inom räckhåll för dig som atlet. Medikolegalt och juridiskt är det knepigare. Ta vara på dina sponsorer, de har säkert en juridisk avdelning, omge dig med folk som har samma värderingar som dig, men som är lika duktiga på juridik eller medicin som du är på att känna din kropp, din träning och formtoppning inom din idrott.

  Du är ung, du har temperament, du har karaktär. Du har diciiplin. Du lever i en tid där saker kanske ändå är på väg till det bättre. När jag inte vet vad jag ska göra tittar jag ofta på hur andra hanterat likande situationer, man får liksom försöka lära sig av andras misstag, livet är för kort för att göra dem själv. Du har goda förutsättningar till en lång, fin och bra karriär. Håller tummarna för dig!

  Hur hanterar andra detta (bra referenser):
  http://espn.go.com/olympics/tdf2012/story/_/id/8187039/bradley-wiggins-says-tour-de-france-more-human-more-boring-less-doping

  https://itunes.apple.com/gb/book/racing-through-the-dark/id441907599?mt=11

  https://itunes.apple.com/au/book/the-secret-race/id557918956?mt=11

  http://www.youtube.com/watch?v=wDy5NLVkliU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.