På Magalufs friidrottsarena var det idag 200 skolungdomar. Därför åkte jag in till Playa de Palma för att köra min minitävling. Av någon anledning känns alla avstånd mycket kortare längs med strandpromenaden där. Det är platt med svagt mot/medlut och ständig sidvind.

playadepalma_mars2

Inledande löp

Passet bestod av:

  • 2km löpning
  • 10 km cykel (blev dock bara 9 km)
  • 1 km löpning

Ett specifikt tävlingsträningspass som förbereder mig inför helgens tävlingsträning samtidigt som passet i sig även gav mer långsiktig påverkan.
Jag sprang fram och tillbaka på ”vägen” utanför Fontanellas Playa, det standardiserade träningslägerhotellet för skandinaviska cykelhjältar. Då och då fick jag möjlighet att hänga på någon trött cyklist. Jag ska ordna en cykel till Ida så att hon kan rulla med. Med en hastighetsdator på hennes cykel skulle hon kunna fungera perfekt som hare. Idag gick det rätt snabbt ändå.

  • 2km löpning – 5 min 55 sek
  • 9 km cykel – 14 min
  • 1 km löpning – 2 min 59 sek

playadepalma_mars

Löpningen kändes stabil. Jag är riktigt nöjd med tiderna. På cykeln däremot var jag usel. Det var väldigt lättåkt men jag lyckades ändå inte hålla något riktigt bra snitt. Hela vägen satt jag och störde mig på att sadeln var för låg och alldeles för mjuk. Jag måste skaffa något hårdare. Just nu har jag en Selle Italia SLR Team Edition på linjecykeln. Jag ska skaffa en SLR Tekno istället. Den saknar stoppning och överdrag helt och hållet. Dessutom är rälsen styvare.

Selle Italia SLR Tekno

Selle Italia SLR Tekno

Bäst av allt just nu är motpolerna gamla spanjorer vs. unga turister. När jag cyklade genom Magaluf igår mötte jag först ett pensionärspar iklädda vinterjackor, halsduk och handskar. Några hundra meter senare mötte jag en turist. Troligtvis en alkoholturist. Denne var iklädd flip-flops, hawaii-shorts, fotbollströja och tomteluva. Han verkade helnöjd med sin klädsel när han stapplade över gatan mitt framför ögonen på mig. Jag kände att jag ville berätta något för honom. Men han hade nog inte lyssnat.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.