På söndag är det dags för årets första stora tävling. Fram tills för några veckor sedan hette arrangören av tävlingen ”Tristar”. Dock verkar Tristar gått under jorden. Från att ha varit en snabbt växande arrangör av fina tävlingar har de helt försvunnit från marknaden. Jag blev tvåa i Tristar 111 Madrid i oktober. Sedan ville Tristar ha med mig på fler tävlingar. De ville också ha hjälp med att starta en Tristartävling i Sverige. När vi var mitt uppe i mailkonversationen slutade de svara. Jag mailade tre gånger utan att få svar innan jag gav upp. Förmodligen har de lagt ner. Plötsligt, oväntat och trist.
Det verkar som att Tristar är skyldiga många athleter prispengar. De har varit långsamma på att betala tidigare och nu verkar de inte betala alls. Ett annat problem är anmälningsavgiften, som registrerade triathleter betalat in för 2013 års events, ännu inte återbetalats. Någon information om återbetalning, alternativ eller annat har inte getts till registrerade athleter. Många vet förmodligen inte ens om att Tristar är borta från marknaden.

Tristar Madrid 111, top 3, podium

Den nya arrangören är seriös. Tidigare år har Tristar bjudit in 6-7 riktigt duktiga athleter till tävlingen. Till årets version som anordnas under namnet Portocolom International Triathlon har man bjudit in 5-6 duktiga proffs. Min tuffaste konkurrent blir troligtvis Andreas Dreitz från Team Erdinger Alkoholfrei, samma team som bröderna Raelert. Dreitz blev fyra förra året, endast 2 min efter segraren i en mycket jämn tävling. Han har gjort IM 70.3 Zell am See på 3:51 h och har som mål att kvala till VM i Las Vegas i år.

Jag bör kunna slå honom. Förmodligen tappar jag två min på simningen. Men jag bör kunna cykla ikapp den tiden och sedan dra ifrån under löpningen. Jag vet att jag är bra nog i de separata grenarna. Det enda jag är osäker på är uthålligheten. Jag vet att jag kan men också att jag inte fokuserat så mycket på uthållighet under de senaste månaderna.

Cykelbana Tristar Mallorca 111, Portocolom Triathlon International

Stigningen San Salvador blir en utmaning för många. För mig är det min största möjlighet att plocka in tid på täten.

Igår fick jag ett riktigt bra genrep. Jag cyklade 90 km, ett varv på banan. Sedan sprang jag 5 km i hamnen. Vinden drog starkt västerifrån och jag fick inte den ”hjälp” på hemvägen jag hoppats på. Snittet på cykeln blev ändå 36,5 km/h. Under löpningen sprang jag mina 5 km på 17:45 min. Det kändes bra men jag märkte att jag fått i mig för lite energi under cyklingen. På vägen hem insåg jag att jag räknat fel på kaloriintaget. Det ska jag inte göra till helgens tävling.

Start Tristar Mallorca 111

Starten av Tristar Mallorca 111, 2012

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.