Idag åkte jag och Ida än en gång till Portocolom för att jag skulle få träna på banan inför helgens tävling. Jag simmade 300 meter, cyklade 40 km och sprang 3 km. För att få ett bra pass gjorde jag några korrigeringar. Jag flyttade simningen till en mindre vik, plockade bort backen på cykelvarvet och sprang bara ett halvt varv av löpsträckan.

prerace_portocolom_2013

 

prerace_portocolom_2013_4

 

havet

 

Vattnet var lugnt och stilla i hamnen. Jag vågade dock inte hoppa i där för att simma på den rätta banan. Det var alltför många båtar i omlopp. Istället valde jag att simma i en vik strax norr om Portocolom. Där var det betydligt livligare vatten även om det var långt ifrån förra helgens diskmaskin. Mina 300 meter gick lätt. Jag simmade 2×500 meter igår på riktigt bra tider och valde att hålla igen lite idag.

 

prerace_portocolom_2013_2

 

Jag cyklade sedan 40 km på banan på en dryg timme. Efter 15 km hade jag 29 km/h i snitt. När jag kört hela varvet hade jag 40 km/h i snitt. Vinden gjorde sitt på hemvägen.

 

prerace_portocolom_2013-3

 

Den avslutande löpningen gick lätt i 3:30 min per km. Att hålla det tempot efter så pass kort cykling är inga problem. Förhoppningsvis orkar jag hålla det tempot på söndag efter 100 km cykel.
Det kändes bra under dagens pass. Dock inte lika bra som tidigare. Men dagens form var svårbedömd i och med den hårda vinden samt det kalla vattnet. Jag tror att helgens tävling går riktigt bra ändå.

 

docka

 

Skyltdocka eller fågelskrämma utanför ett cykelfik i Felanitx. Dockan står uppenbarligen där med sin cykel bredvid för att locka cyklister. Jag är skeptiskt till att det fungerar.

One Comment

  • Den där dockan har skrämt mig ett par gånger, förra året hade den en cowboy hatt om jag inte minns fel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.