Inför nästa säsong kommer jag att gå ner på lite kortare distanser. Istället för att köra så många halv-IM som möjligt har jag bestämt mig för att köra fler 5150 och olympiska tävlingar. Genom denna förändring lägger jag större press på min simning och löpning. Träningen blir ungefär densamma men cykelpassen blir kortare och något intensivare. I korta drag kommer jag att bygga en bättre grund för framtiden.

Ett stort mål inför 2014 är att bli så bra att jag får köra duathlon-VM i Pontevedra, Spanien.

Jag har fått förfrågan förut från förbundet om jag vill köra VM (eller om det var EM?) i duathlon. Då var jag dock fullt upptagen med att tävla i cykel. Jag ångrar det idag. Banan var kuperad och jag hade haft nytta av mer löpning i min träning.
Nästa år när VM går i Pontevedra kan jag vara väl förberedd. Jag har tillräckligt bra cykelkapacitet för att vara med där. Det jag måste göra är att förbättra min tid på 10 km ner till ca 31 min. Lyckas jag med det kan jag vara med tillräckligt långt fram för att haka på förstagruppen på cyklingen. Antingen direkt efter växling eller också efter några km. Det finns en stor chans att cykelbanan kan vara mycket utslagsgivande längst bort på Spaniens västra kust. Har jag väl kommit med gruppen så släpper jag inte täten. Jag kan köra defensivt och vara pigg till sista löpningen. Eller också kan jag köra offensivt och försöka ha en lucka till sista löpningen. Det är långt dit. Men jag vet vilken väg jag måste gå.

Under våren har jag tävlat mycket i duathlon. Jag har blivit betydligt bättre på det och tampats med flera riktigt duktiga spanska duathleter med topp 5-placeringar på U23-VM i duathlon. Om jag känner att jag blivit tillräckligt bra i vår nästa år ska jag tjata till mig en plats av förbundet. De kommer ändå inte att skicka någon annan.

För att bli riktigt bra på att springa kommer jag att börja tävla i löpning. Jag ska skaffa ett par spikskor i höst och ge mig in i friidrottscirkusen. Då kan jag kanske även gör tider som jag kan använda som referenser.
Utöver löptävlingar och de självklara duathlon/triathlontävlingarna kommer jag även att tävla i simning och cykling.

Duathlon Can Picafort Mallorca

 

Start av Baleariska Mästerskapen i Duathlon.

2 Comments

  • Kul! Vore väldigt kul att pröva på Duathlon längre fram, när man har börjat få in cykelträning i träningen återigen!

    • Som löpare har du en bra grund. Kör lite cykeltävlingar en tid sedan är du i cykelslag igen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.