Jag har nu varit på Mallorca i en vecka precis. Bilresan och färjan hit kostade en hel del mental energi. Jag åkte ensam utan varken GPS eller riktig karta. Det enda jag hade var Googles vägbeskrivning. Den fungerar utmärkt så länge jag inte åkte fel. Och jag åkte aldrig fel. Under alla mina år på cykeln har jag på de längre passen haft som mål att cykla vilse för att sedan hitta hem igen. På så vis kunde jag kringgå tröttheten och hålla fokus hela passet. Det var också så jag lärde mig att hitta bra.

Mina fötter, som jag skavde sönder i under SM på Tjörn, har läkt bra. Men det tog tid. Jag lyckades faktiskt springa några pass på vägen ner till Mallorca. Löppassen i Tyskland och på den franska landsbygden var helt fantastiskt vackra. Ont gjorde det, men inte outhärdligt och inte heller förvärrande.
Under den senaste veckan har jag försökt stabilisera min form inför Ironman Pays d’Aix 70.3 utan större framgång. Än så länge har jag lyckats få till två simpass. Det tog 11 dagar innan jag vågade stoppa fötterna i vattnet igen. Det första passet fick jag ändå avbryta då den tunna färska huden började lossna igen.

cykling_palma_sep2

Jag har beslutat mig för att ställa in mitt deltagande i Ironman Pays d’Aix 70.3. Om jag haft obegränsat med pengar hade jag åkt dit och kört ändå. Men att lägga 7-8000 kr för att åka dit och träna känns onödigt. Dessutom hade det blivit ett avbrott i träningen inför Ironman Lanzarote 70.3 den 5 oktober.

cykling_palma_sep

 

Här om dagen körde jag ett ordentligt cykelpass där jag plöjde några av de tuffaste stigningarna på ön. Jag tyckte att det gick dåligt. Det kändes dåligt. Men farten var ändå okej. Den 14 km långa stigningen uppför Piggen tog 41:30 min, på skoj. Totalt hade jag 31km/h i snitt under passet. Det är bra för att vara i bergen. Och riktigt bra för att vara ett mindre bra cykelpass i dålig form.

Idag fyller jag år och har en träningsfri dag. Ida har någonting på gång. Det här lär bli en toppendag. Imorgon fortsätter jag att träna på ordentligt för att få en sista formtopp till Lanzarote. Det kommer att bli en riktig utmaning. Tävlingen i sig är inte så svår. Men jag vill verkligen kunna prestera på den blåsiga vulkanön.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.