I mitten av oktober gjorde jag ett cykeltest på Sahlgrenska i Göteborg. Testet gick ut på att ta reda på varför mina ben domnar efter några minuters ansträngning på tävlingsbelastning.
Nu har jag blivit kontaktad av läkaren. Men inte för några problem i benen utan för att mitt blodtryck i armen var det högsta de hört om. Vid vila var blodtrycket normalt och friskt. Men när hade en puls nära max hade jag över 300 i blodtryck. ”Normala” högstanivåer för elitidrottare kan ligga kring 220. Jag ligger alltså mycket högre än så.

Jag har ingen aning om vad som är fel. Min förhoppning är att mätningen i Göteborg gick fel. Sjuksköterskorna var fantastiska och engagerade. Jag tror inte att de gjorde något fel. Men mätutrustningen kan kanske ha felat. Jag hoppas i alla fall det och jag tror faktiskt det. Annars är det något fel på mig. Tidigare har jag testats många gånger men aldrig har någon hittat något problem.

När jag ska göra det nya testet vet jag inte. Men jag hoppas att det blir så snart som möjligt.

Vad gäller domningarna i benen har jag inte fått något svar. Det viktigaste nu blir att kontrollera så att inget allvarligt är felaktigt. Sedan kan jag fundera över domningarna igen.

Canyon Speedmax CF 2013 - Andreas Lindén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.