I helgen åker jag till Motala för att träna några dagar. På schemat står seminarium, föreläsning och träning. Jag ska få träna på allt som jag är dålig på. Simma, springa (för tillfället) och bowla. Det sistnämnda går alltid uselt och slutar med att jag åker på storstryk, trots min enorma fysiska kapacitet. Kanske är det just därför. Jag har en övertro om att min goda fysik ska få klotet att tackla ner alla käglorna.

Mellan 2005 och 2009 bodde jag och studerade i Motala på Rikstriathlongymnasiet. Det var några fantastiska år som har betytt mycket för mig som idrottare men framförallt som människa. Som idrottare växte jag från nybörjare till aspirant och från aspirant till proffs. Som människa växte jag från pojke till man och från man till jag.
Jag missade stora delar av skoltiden och var frånvarande hela den sista terminen i skolan men fick ändå bra betyg. Om 15p = VG och 20 = MVG hade jag 17,5 i snittbetyg. Dessvärre fick jag ett streck i ett ämne, Sex och Samlevnad. Jag missade alla lektioner och kunde sedan inte läsa ikapp då läraren tyckte att jag hade försummat mina chanser genom att satsa på en hobby. Trots mina försök att förklara att cykling var mitt yrke och sex och samlevnad min hobby lyckades jag inte få en chans till. Tönt.

biografibild

 

Cykelproffs i Capinordic 2009 och elev på Triathlongymnasiet

2 Comments

  • Tajming! Ska också till Motala på träningsläger/ äta-upp-mamma-å-pappas-mat-inför-de-kalla-månaderna-läger! Vi kanske hinner ses mellan måltiderna eller plaska omkring lite i speedos tillsammans? //Wärb :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.