Om drygt en vecka får jag svaret. Ja eller nej. Inget mellanting. Läkaren kommer att göra bedömningen på om det är möjligt att behandla mitt ojämna blodtryck mellan överkropp och ben. Hittills har jag bara fått höra att det är livsfarligt att belasta ett så ojämnt blodtryck. I och med att det enorma trycket från hjärtat inte når benen går det uppåt. Jag riskerar att få bristningar i blodkärl i hjärnan. Det skulle resultera i en hjärnblödning.

Jag tror att de kan lösa det. Något mätfel verkar det dock inte vara tal om längre då de tydligen har tre märkliga tryckmätningar och inte bara en. Min förhoppning är att de kan lösa problemet så enkelt som möjligt. Om så blir fallet kommer jag tillbaka snabbt med ett jämnt blodtryck. Det skulle tillåta mig att äntligen använda min fulla fysiska kapacitet.
Om de inte kan lösa det tvingas jag sluta idrotta på elitnivå. Kanske tvingas jag sluta helt och hållet. Jag får då lämna mitt yrke, min träningsbas, mina träningsläger och mina mål. Det sista blir det tuffaste. Mina mål är min strävan. Strävan är min lycka.

Men egentligen behöver jag inte lämna allt. Jag får lämna min nutid. Men inget kan ta ifrån mig mina minnen. Inget kan heller ta ifrån mig min framtid. Framförallt kan inget ta ifrån mig min närhet & kärlek och allt annat fantastiskt jag har i livet. Jag kan även skapa nya mål som ger mig glädje.

Jag har lite lösa planer på vad jag skulle göra om det inte blir som jag hoppas. Även om läkaren säger nej. Kommer jag att forma ett mellanting. På något sätt kanske jag kan kontrollera så att blodtrycket inte rusar i överkroppen. Det kan tvinga mig att hålla igen på intensiteten. Om så är fallet får jag bara hålla på lugnt och länge istället för intensivt.

Om jag inte kan träna/tävla alls

 • Starta ett av de tre superföretag som jag har klara affärsplaner till
 • Samla in pengar och starta ett barnhem någonstans där det behövs i världen
 • Satsa på att bli en fantastisk gitarrist

Om jag kan träna/tävla med låg intensitet

 • Cykla genom Sverige på 100h
 • Cykla från Punta Arenas i Sydamerika till Alaska i Nordamerika
 • Vinna Race Across America och sätta rekord på densamma
 • Springa till Murmansk från Gibraltar med Rune Larsson
 • Slå svenskt rekord i muscle-ups

Ett nej blir ingen dödsdom. Ett nej blir precis vad jag väljer att låta det bli. Jag måste i så fall bara tänka om. Det blir inte svårare än att koppla om rälsen. Jag har flera spår att välja mellan. Oavsett vilket jag än väljer kommer jag att servera mig själv lycka på något vis. Mest av allt får jag fokusera på att älska någon mer än något.

Swimming sunset Santa Ponca

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

12 Comments

 • När det gäller livsavgörande beslut som detta kan det vara en god ide att få en second opinion av en annan expertläkare på området dvs en kardiolog som gärna har erfarenhet av idrottsmän.
  Kan vara bra att få info från flera håll.

  • Helt sant! Jag kommer att försöka hitta någon annan lösning. ”Forma ett mellanting” eller se mig om någon annanstans. Kanske finns lösningen inte ens på denna kontinent. Eller i nutiden.
   Det är fyra olika läkare som har sagt sitt om detta än så länge. En av dem med mångårig erfarenhet av elitcyklister. Men självklart letar jag vidare. Jag kommer inte sluta förrän jag sökt efter homeopater och romerska druider.

 • Gibraltar till Murmansk. Det låter kanon, jag hänger med. :-)
  Det är en utflykt som heter duga.
  Man får fokusera på framtiden och planera efter de kända faktorer som man har.
  Lycka till.

  • Du är hjärtligt välkommen! Ta ledigt i ett halvår (ett år?) och haka på. Förhoppningsvis lär det dröja innan jag gör något sådant. Men någon gång efter karriären, som jag fortfarande tror stenhårt på, skulle det vara kul att jogga lite.
   Tack!

 • Tråkig läsning för en gång skull på din blogg.
  Va du än gör lägg inte ner dina triathlonläger. Dom äger!
  Minns fortfarande o kommer aldrig glömma lägret i Sälen.

  • Lägren lägger jag inte ner. Det är alldeles för roligt och jag är för kreativ för att inte hitta någon lösning. Jag hade minst lika roligt under det lägret i Sälen :) Hoppas vi ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.